سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

March 21, 2023
12:58 سه شنبه، 1ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144040

محققان چینی یخچال مخصوص تراشه‌های کوانتومی ساختند

یخچال تراشه‌های کوانتومی می‌تواند شرایط محیطی پایدار و مناسبی را برای نگهداری طولانی‌مدت از این قطعات فراهم کند.
 
 
دانشمندان چینی به‌تازگی اعلام کرده‌اند که یک محفظه خلاء با قابلیت نگهداری از پردازنده‌های کوانتومی طراحی کرده‌اند که از آن به عنوان یخچال تراشه‌های کوانتومی نیز می‌توان یاد کرد. این دستگاه قادر است شرایط محیطی لازم برای نگهداری از این تراشه‌ها را به‌صورت پایدار فراهم کند.
 
یخچال تراشه‌های کوانتومی چه کاربردی دارد؟
دستگاه مذکور شامل سه محفظه جداگانه است که امکان دسترسی و مدیریت آن به‌صورت جداگانه وجود دارد. یک سیستم پایش هوشمند نیز می‌تواند میزان خلاء ایجادشده در هر محفظه را به‌صورت همزمان مدیریت کند و با فراهم‌ساختن خلاء نسبتاً شدید و پایدار، شرایط را برای نگهداری طولانی‌مدت از پردازنده‌های کوانتومی فراهم سازد. همچنین نرم‌افزار اختصاصی برای کنترل آن توسط اپراتور طراحی شده است، اما قابلیت عملکرد خودکار بدون دخالت انسانی را هم دارد.
 
پردازنده‌های کوانتومی به عنوان قسمت اصلی کامپیوترهای کوانتومی شناخته می‌شوند که برخلاف پردازنده‌های کلاسیک، به فرایند ساخت بسیار پیچیده‌تری نیاز دارند. این قطعات معمولاً به تغییرات دمایی محیط، آلودگی، نویز، ارتعاشات و تداخلات امواج الکترومغناطیسی حساس هستند. مواد ابررسانای مورد استفاده در آن‌ها هم می‌توانند با اکسیژن موجود در هوا واکنش دهند و از کیفیت اصلی خود،‌ فاصله بگیرند. به همین دلیل نگهداری از چنین قطعاتی در یخچال مخصوص تراشه‌های کوانتومی می‌تواند از آسیب‌های احتمالی جلوگیری به عمل آورد.
 
 
 
کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند به کمک استفاده از این پردازنده‌های مخصوص، مسائل بسیار پیچیده را تنها در چند ثانیه حل کند، درحالی‌که حتی برخی از ابر کامپیوترهای فعلی نیز برای حل آن‌ها به چندین ماه زمان نیاز دارند. این فناوری پردازشی پیشرفته می‌تواند فرصت‌های جدیدی را در علوم مختلف ازجمله ریاضیات، فیزیک و علوم مسئله‌محور، فراهم کند و شاید پاسخی برای مشکلات جهانی مانند گرمایش زمین و بلایای طبیعی پیدا کند.
 
با ابداع یخچال تراشه‌های کوانتومی، دانشمندان چینی می‌توانند مشکل نگهداری بلندمدت از پردازنده‌های کوانتومی را حل کنند. این دستگاه می‌تواند گامی در جهت ایجاد کامپیوترهای کوانتومی در مقیاس وسیع‌تر در آینده‌ای نزدیک باشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.