فناوری اطلاعات

March 25, 2023
17:03 شنبه، 5ام فروردینماه 1402
کد خبر: 144102

ایلان ماسک در سال 2018 برای تصاحب OpenAI تلاش کرد، اما شکست خورد

ایلان ماسک که جزء گروه مؤسسین OpenAI بود، در سال 2018 سعی داشت کنترل کامل آن را در اختیار بگیرد، اما شکست خورد.
 
 
 
 
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا که سال گذشته نیز توییتر را تصاحب کرد، ظاهراً در سال 2018 سعی داشته است تا OpenAI، خالق ChatGPT را نیز خریداری کند، اما در این امر شکست خورده است.
 
ماسک بخشی از یک گروه کوچک بود که در سال 2015 این آزمایشگاه هوش مصنوعی (AI lab) را به‌عنوان یک سازمان غیرانتفاعی تأسیس کرد. بااین‌حال، Semafor در گزارش جدید خود ذکر می‌کند که در اوایل سال 2018، ماسک از این موضوع نگران بود که شرکت از گوگل عقب بماند. او سپس تصمیم داشت تا با تصاحب کامل OpenAI، کنترل این شرکت را به دست بگیرد، اما سایر بنیان‌گذاران آن، ازجمله «سم آلتمن»، مدیرعامل فعلی و همچنین «گرگ براکمن»، رئیس فعلی این شرکت، با این موضوع موافقت نکردند.
 
جدایی ایلان ماسک از OpenAI و سرپیچی از وعده‌ها
Semafor در ادامه گزارش خود توضیح می‌دهد که ایلان ماسک پس از ترک این شرکت در سال 2018 (به‌دلیل تضاد منافع آن با تسلا) از قول خود برای تأمین 1 میلیارد دلار بودجه سرپیچی کرد و فقط 100 میلیون دلار پیش از شروع کارش به آن کمک نمود.
 
این امر برای OpenAI مشکلاتی به‌وجود آورد؛ زیرا این استارتاپ درحال توسعه مدل‌های هوش مصنوعی مقیاس بزرگ خود مانند تولیدکننده تصویر DALL-E و سری تولیدکننده متن GPT بود. با وجود این شرایط، OpenAI در سال 2019 اعلام کرد که درحال ایجاد یک نهاد انتفاعی جدید برای تأمین مالی تحقیقات خود است و همکاری خود با مایکروسافت را آغاز کرد که میلیاردها دلار بودجه و منابع را به آن اختصاص داد و همچنین مجوزهایی را برای استفاده از فناوری OpenAI در محصولات خود تضمین نمود.
 
از آن زمان، مایکروسافت مدل‌های هوش مصنوعی OpenAI را به محصولات خود، ازجمله موتور جستجو بینگ، مرورگر اج و همچنین مجموعه آفیس اضافه کرده است. OpenAI نیز ماه گذشته از مدل هوش مصنوعی GPT-4 رونمایی کرده بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.