فناوری اطلاعات

May 21, 2023
12:48 یکشنبه، 31ام اردیبهشتماه 1402
کد خبر: 145522

تام هنکس: با هوش مصنوعی می‌توانم تا مدت‌ها پس از مرگم در فیلم‌ها نقش‌آفرینی کنم

تام هنکس، بازیگر سرشناس هالیوود، می‌گوید هوش مصنوعی پیچیدگی‌های هنری و حقوقی زیادی را درباره مالکیت فکری چهره بازیگران به‌وجود آورده است.
 
 
 
 
«تام هنکس»، بازیگر مشهور هالیوود، اخیراً در گفت‌وگویی درباره پیچیدگی‌های فناوری هوش مصنوعی و استفاده از چهره او در فیلم‌ها حتی پس از مرگش صحبت کرده است. او می‌گوید همین فردا ممکن است از دنیا برود، اما هوش مصنوعی شرایطی را ایجاد کرده است که فیلم‌سازان می‌توانند تا پایان دنیا از چهره او در آثارشان استفاده کنند.
 
به گزارش BBC، تام هنکس 66 ساله به‌تازگی در پادکست «آدام باکستون» درباره پیچیدگی‌های حقوقی فناوری جدید هوش مصنوعی حرف زده است. او می‌گوید این فناوری چالش‌های هنری و حقوقی متعددی را به‌وجود خواهد آورد. هنکس می‌گوید اولین‌بار زمانی با این مسئله مواجه شد که فیلم The Polar Express در سال 2004 به نمایش درآمد. این فیلم به‌طور کامل به‌صورت دیجیتالی و با فناوری «موشن کپچر» ساخته شده بود.
 
بازیگر فیلم‌های The Forrest Gump و Cast Away توضیح می‌دهد: «ما این آینده را می‌دیدیم؛ می‌دیدیم که صفر و یک‌های داخل کامپیوترها می‌توانند یک چهره و شخصیت را بسازند. این قضیه حالا چند میلیارد برابر پیشرفته‌تر شده است و همه‌جا آن را می‌بینیم.»
 
تام هنکس می‌گوید وضعیت مالکیت فکری چهره بازیگران باید مشخص شود
هنکس می‌گوید گفت‌وگوهایی در صنعت سینما پیرامون چگونگی محافظت از بازیگران در برابر آثار این فناوری صورت گرفته است: «می‌توانم به شما بگویم که بحث‌هایی در همه اتحادیه‌ها، همه آژانس‌ها و همه شرکت‌های حقوقی به‌وجود آمده است تا مسائل حقوقی مربوط به مالکیت فکری بر چهره و صدای من و بقیه مشخص شود.»
 
این بازیگر کهنه‌کار سینما اضافه می‌کند: «حالا هر‌کسی می‌تواند با کمک فناوری هوش مصنوعی یا دیپ‌فیک خودش را در هر سنی بازسازی کند. ممکن است فردا در تصادفی با یک اتوبوس بمیرم، اما نقش‌آفرینی‌هایم همچنان ادامه پیدا کند.»
 
هنکس می‌گوید دستاوردهای فناوری می‌تواند باعث ایفای نقش او در فیلم‌هایی شود که خودش در حالت عادی تمایلی به حضور در آن‌ها نداشت. این بازیگر آمریکایی می‌گوید شاید مردم متوجه شوند که شخصیت‌های یک فیلم با هوش مصنوعی ساخته شده‌اند، اما آیا این موضوع برای آن‌ها اهمیتی خواهد داشت؟
 
هوش مصنوعی در صنعت موسیقی هم چالش‌هایی را به‌وجود آورده است. چند وقت پیش آهنگی با شبیه‌سازی صدای Drake و The Weekend منتشر شده بود که از سرویس‌های استریم موسیقی حذف شد. بااین‌حال، افرادی مثل Grimes از موسیقی‌دان‌ها دعوت کرده‌اند تا با استفاده از صدای او آهنگ بسازند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.