اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 22, 2023
8:51 دوشنبه، 1ام خردادماه 1402
کد خبر: 145535

معاون علمی و فناوری: «اینترنت حرفه‌ای» درخواست بعضی بچه‌های استارتاپی است

فیروزآبادی، معاون علمی‌ و فناوری رئیس جمهور اعلام کرد اینترنت با سطح دسترسی متفاوت یک راهبرد میانی برای وضعیت موجود اینترنت است.
 
 
«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی‌ و فناوری رئیس‌جمهور، اعلام کرد اینترنت با سطح دسترسی متفاوت یک راه‌کار و راهبرد میانی برای وضعیت موجود اینترنت در کشور است. به گفته او، این درخواستی است که بسیاری از «خود بچه‌های استارتاپی» از معاونت علمی و فناوری دارند.
 
موضوع ‎اینترنت طبقاتی با اسامی مختلف ازجمله «اینترنت حرفه‌ای» یا ویژه بحث داغ ماه‌های اخیر بوده است و بسیاری از مدیران حوزه نوآوری، کارشناسان و رسانه‌های تخصصی حوزه فناوری مخالفت جدی خود را با آن نشان داده‌اند و درخصوص تبعیض مشهود در اجرای چنین طرحی هشدار داده‌اند.
 
این درحالی است که معاون رئیس‌جمهور در مراسم بزرگداشت روز روابط‌عمومی در کارخانه نوآوری روایت جدیدی از درخواست‌ها برای دریافت این نوع اینترنت ارائه داد.
 
تأکید معاونت علمی بر «اینترنت حرفه‌ای»
دهقانی فیروزآبادی در رویداد PR Day در مورد «اینترنت حرفه‌ای» گفت: «یک راه‌حل این است که رها کنم. یک راه‌حل دیگر این است که مثل بعضی آقایان توییت بزنم و بگویم امروز با رئیس‌جمهور صحبت کردم و قول همکاری گرفتم، سپس همه برایم دست بزنند و فردا هم هیچ اتفاقی نیفتد.»
 
او همچنین گفت: «یک رویکرد هم شاید این باشد که در ظاهر نشان دهم خیلی برای اینترنت دل‌سوزی می‌کنم و کسی به من گوش نمی‌کند؛ بعد هم فردا در انتخابات بعدی شرکت کنم. من این رویکردها را انتخاب نکرده‌ام. رویکرد من این بود که ببینم امروز بچه‌های ما برای ادامه کسب‌وکارشان به اینترنت نیاز دارند.»
 
معاون علمی‌ و فناوری رئیس‌جمهور همچنین در ادامه توضیحات خود، گفت: «بعضی‌ها امروز مجبور می‌شوند برای بعضی از کارها به یک کشور دیگر بروند و کار خودشان را آنجا انجام دهند. پس حداقل باید بتوانیم در همین کارخانه نوآوری آزادی اینترنتی به بچه‌ها ارائه کنیم که متفاوت باشد؛ مثل اینترنت دانشگاه.»
 
فیروزآبادی در ادامه توضیحات خود افزود: «هنگامی که به دانشگاه می‌روم، به موارد و دیتابیس‌هایی دسترسی دارم که اینترنت خانه‌ام به آن‌ها دسترسی ندارد. حتی از قدیم سرعت اینترنت در دانشگاه بهتر از اینترنت خانگی بوده است. موضوع سرعت بیشتر در دانشگاه هم در خیلی از جاهای دنیا مطرح است.»
 
بمیریم یا بپذیریم!
او با اشاره به عدم امکان تغییرات اساسی گفت: «به‌هرحال در شرایط فعلی نمی‌توانیم به ۱۰۰ برسیم؛ یا باید بگوییم صفر و بمیریم یا می‌توانیم بگوییم بیایید به ۲۰ یا ۴۰ برسیم و برای بچه‌هایی که اینترنت برای آن‌ها مهم است، تلاش کنیم.»
 
معاون علمی رئیس‌جمهور همچنین افزود: «این‌ها را از خودم درنیاورده‌ام. همین بچه‌هایی که شاید الان بعضی‌هایشان اینجا باشند، به سراغ من می‌آیند و می‌گویند آیا نمی‌توانی برای ما کاری انجام دهی؟ لااقل ما در اینجا [کارخانه نوآوری آزادی] بتوانیم اینترنت درست‌وحسابی داشته باشیم؟ این دغدغه‌ها از خود بچه‌ها منتقل می‌شود. این یک راه‌کار و راهبرد میانی است که امیدوارم بتوانم انجامش دهم.»
 
کارزار مخالفت با اینترنت طبقاتی یا تأکید بر اینترنت حرفه‌ای؟
 
 
این اظهارنظر معاون علمی‌ و فناوری رئیس‌جمهور در شرایطی است که موضوع اینترنت طبقاتی پس از فیلترینگ گسترده‌ای که از مهرماه سال 1401 رخ داد، همواره با مخالفت گسترده همراه بوده است. این مخالفت تا جایی پیش رفت که کارزاری از سوی مخالفان این طرح نیز تشکیل شد.
 
در پی شکل‌گیری این کارزار تحت عنوان «پیمان جمعی برای عدم استفاده از اینترنت طبقاتی»، مخالفان با اینترنت طبقاتی اعلام کردند: «امضاکنندگان این کارزار مخالفت شدید خود را با «اینترنت طبقاتی» تحت هر عنوانی نظیر اینترنت ویژه، اینترنت حرفه‌ای و… اعلام می‌داریم و پیمان می‌بندیم که از این امکان تبعیض‌آمیز استفاده نخواهیم کرد.»
 
این مخالفت تا جایی است که بعد از اظهار‌نظر فیروزآبادی مبنی بر اینکه «خود بچه‌های استارتاپی» چنین درخواستی را بیان کرده‌اند، دوباره در شبکه‌های اجتماعی شاهد واکنش گسترده مخالفان اینترنت طبقاتی بودیم. برخی فعالان اکوسیستم نوآوری و استارتاپی نیز بر این موضوع تأکید کرده‌اند که همچنان با چنین طرحی مخالفند و خواستار شفاف‌سازی فیروزآبادی درباره اظهار‌نظر خود و انتشار اسامی خواهان این اینترنت هستند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.