
نوشته: مجتبی محمودی
منبع: عصرارتباط
آنچه که 2 ماه پیش در خصوص پروانههای وایمکس در همین ستون نوشتم ظاهرا پس از بروز نتایج اولیه بازگشایی پاکات مزایده در حال نمایان شدن است. هر چند که در آن زمان انتقاد مطرح شده که میتوانست هشداری برای رگولاتوری به شمار آید با نگاه تند و تیزشان مواجه شد و شکایت حقوقی آن نهاد معظم را در پی داشت اما به قول معروف این تازه از نتایج سحر است. قطعا تداوم رفتار و اصرار سازمان تنظیم مقررات بر برگزاری مزایده وایمکس به شکل فعلی که اعلام شده است، طی ماههای آتی عواقبی ناخوشایندتر را نمایان خواهد کرد.
با توجه به بررسیهای کارشناسی صورت گرفته که مستندات آن به صورت جداول آماری و مقایسهای در اختیار عصر ارتباط قرار دارد صدور پروانه وایمکس که عملا اولین تجربه جدی و کاری سومین رگولاتور ایرانی در دوران کاریاش به شمار میرود به صورت فعلی آن با 4 مانع جدی مواجه است که برای به هدف رسیدن این پروانه و جلوگیری از تجربیات نامیمون گذشته حتما باید رگولاتوری با دعوت از کارشناسان و توجه به نظرات و استانداردهای بینالمللی اقدام به بازنویسی پروانه وایمکس کند. در غیر اینصورت حتی پافشاری رگولاتوری بر صدور پروانههای وایمکس باعث میشود که اولا فضای کسب و کار اپراتورهای وایمکس همچون شرکت PAP غیراقتصادی باشد دوما توسعه اینترنت پرسرعت همچنان که تاکنون به وقوع پیوسته با تاخیر مواجه شود که سرعت تحولات در دنیای امروز این شکاف را دو چندان میکند. سوما عوارض و بیماریهای پروانههای صادر شده حتی اگر طی سال جاری مشخص نشود تبدیل به بیماری مزمنی خواهد شد که باورود ذینفعان جدید یعنی دریافتکنندگان پروانههای استانی امکان اصلاح آن غیرممکن میشود.
همچنان که در خصوص شرکتهای PAP نیز تجربه شده است و در حال حاضر رگولاتوری برای اصلاح مسیر حرکت ارائهکنندگان خدمات اینترنت پرسرعت (PAP) تقریبا با بنبست مواجه شده است. به هر صورت با توجه به فرآیند کاری مزایده وایمکس که در آن قرار داریم و همچنین نشانههایی که در سخنان مدیران رگولاتوری نیز مشاهده میشود امیدواریم با اصلاحات لازم پروانه وایمکس به سر منزل برسد.