نوشته: فاطمه ملکی
منبع: وبلاگ گروهی تحریریه عصرارتباط
هفته گذشته سالن اجلاس سران میزبان مدیران ارشد حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و دیگر مدیران با ربط و بیربط مستقیم و غیرمستقیم با این حوزه بود تا راهکاری برای توسعه کاربردهای شبکه اختصاصی دولت بیابند.
در این همایش علاوه بر مدیران نام آشنای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، معاونان و مدیرانی نیز از بدنه دولت حضور داشتند که هر یک بنابر دانش و یافتههای خود از این حوزه به ارایه مطالبی پرداختند.
آنچه که در این همایش بیش از همه در نظرها جالب آمد، دو آمار ارایه شده از میزان ضریب نفوذ پرچالش اینترنت کشور بود که در یک همایش، از زبان دو مدیر منصوبه از بدنه یک دولت بیان شد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا میرتاجالدینی -معاون پارلمانی رئیس جمهور- در این همایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور را 11 درصد عنوان کرد و با اشاره به اعلام اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) آن را 50 درصد کمتر از متوسط جهانی بیان کرد.
در سوی دیگر این ماجرا رضا تقی پور –وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور- به رسم مالوف دیگر همقطاران پیشین خود در این سمت نسبت به آمار اندک ارایه شده واکنش نشان داد و گفت: در واقع ضریب نفوذ اینترنت در کشور ما 34.9 درصد است.
گرچه آقای وزیر همچون ما به بحثهای مرتبط با شاخصهای تعیین ضریب نفوذ اینترنت اشاره کرد اما شاید بتوان به آمارهای واقعی که در بدنه دولت وجود دارد بیشتر اعتماد کرد تا عددهایی که برای ارایه به رسانهها و سازمانهای بینالمللی انتخاب میشوند.
ضریب نفود اینترنت کشور موضوعی است که طی سالهای اخیر در کانون توجه قرار گرفته و تا بدانجا نیز پیش رفته است که شرکت فناوری اطلاعات ایران را به عنوان بازوی اجرایی وزارت ارتباطات بر آن داشته است تا نسبت به تعیین فرمول محاسبه این عدد اقدام کند.
گرچه میتوان تعیین فرمولی جدید جدای از فرمولهایی که به طور قطع در اتحادیه بینالمللی مخابرات وجود دارد را اقدامی بدیع دانست اما باید توجه کرد به جای محاسبه انگشتی تعداد کاربران اینترنت کشور و محاسبه کاربران GPRS موبایل و ارتباطات دایل آپی که در فرمولهای تمامی دنیا حذف شده است، نسبت به تعیین عدد دقیق کاربران اینترنت کشور اقدام شود تا با نگاهی واقعبینانهتر نسبت به سرویسها و خدماتی که قرار است به آنها ارایه شود، نگریسته شود.
نگاهی به کافینتها و دکهدارانی که در زمان ارایه خدمات دولتی به صورت اینترنتی و نیاز به ثبت نام اینترنتی با هجوم متقاضیان برای ثبت درخواستشان مواجه میشوند، نشان میدهد که هنوز بسیاری از خانوارهای ایران هنوز قدرت دسترسی به اینترنت حتی دایل آپ از رده خارج شده را نیز ندارند و باید در ارایه عدد دقیق ضریب نفوذ اینترنت کشور دقت بیشتری صورت گیرد.
لینک
ثابت || اضافه شده توسط آرش کریم بیگی|| نسخه
قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلی
||
آرش کریم بیگی