اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 27, 2014
12:45 دوشنبه، 7ام بهمنماه 1392
کد خبر: 60476

تأمل در دیدگاه دولت پیرامون فیلترینگ

 جواد افتاده – روزنامه ایران : «دیر یا زود باید محدودیت استفاده از فیس‌بوک برداشته شود.» این ‌را وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با الجزیره گفته است و آخرین اخبار رسمی از موضوع فیلترینگ حاکی از آن است که وزرای ارتباطات و ارشاد مسئول سیاستگذاری دولت برای کمیته فیلترینگ یا همان تعیین مصادیق مجرمانه شده‌اند؛ کمیته‌ای که 13 عضو دارد که 6 عضو آن نمایندگانی از دولت هستند.
آنچه که مسلم است نگاه دولت تدبیر و امید به فیلترینگ نگاه سلبی نیست، بلکه کاملاً نگاه ایجابی دارند، فیلترینگ را کارآمد نمی‌دانند بلکه فعالیت هدفمند و منطقی را جدی و مهم تلقی می‌کنند. نگاهی که دیگر اعضای کمیته فیلترینگ با آن کاملاً مخالف هستند. حتی وزیر ارتباطات نیز می‌گوید: «دبیر کمیته تعیین مصادیق مجرمانه باید فردی فنی باشد».
این درحالی است که پیش‌تر وزیر ارشاد گفته بود کمیته فیلترینگ باید زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی باشد زیرا مرتبط‌ترین و تخصصی‌ترین نهاد در حوزه فضای مجازی در کشور است و از طرفی بازوی اجرایی شورای عالی فضای مجازی محسوب می‌شود. شورایی که قرار است سیاست‌‌های کلان حوزه فیلترینگ را اتخاذ کند و مقررات مشخصی برای شبکه‌های اجتماعی نیز در نظر بگیرد. شاید این نگاه باعث شده است که وزیر ارشاد سخن از ضرورت اصلاح قانون به میان آورد و بگوید که کمیته فیلترینگ باید زیر مجموعه مرکز ملی فضای مجازی باشد. البته همیشه شاهد بوده‌ایم که در صورت لزوم قانون هم اصلاح می‌شود، کافی است همت آن باشد.
نکته دیگری که وجود دارد این است که دولت تنها وزارت ارتباطات (مسئولان فنی) را متولی فضای مجازی و فیلترینگ نمی‌داند بلکه نگاه فرهنگی جامعی به آن دارد؛ نگاهی که وزیر فرهنگ بدون تعارف و شفاف از آن سخن می‌گوید.
این در حالی است که دکتر روحانی، رئیس جمهوری کشورمان بارها درباره حق دسترسی مردم به اطلاعات سخن گفته است و در گفت‌وگوهای رسمی خود تأکید کرده که مردم باید به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
مطمئناً تدبیر در این نیست که نگاه از بالا به پایین و دستوری باشد بلکه دولت دیدگاه کاملاً «اقناعی» دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.