لبه تکنولوژی

May 7, 2014
14:41 چهارشنبه، 17ام اردیبهشتماه 1393
کد خبر: 62063

خون الکترونیکی در رگ ابررایانه‌های آینده

شرکت IBM برای انرژی رسانی به ابررایانه‌های آینده از مایعی باردار که به خون الکترونیک مشهور است استفاده خواهد کرد.
براساس گزارش CNN، مهندسان در بزرگترین شرکت‌های تکنولوژی جهان با معضلی عظیم مواجهند، ابررایانه‌ها در سیر تکامل خود به اندازه‌ای پرمصرف خواهند شد که توانایی انسان برای تامین انرژی مورد نیاز این رایانه‌ها را زیر سوال خواهند برد.IBM برای رفع این مشکل از سیستمی الهام گرفته‌اند که هزاران سال است بدون مشکل انرژی قطعات مختلف خود را تامین کرده‌است: مغز انسان. مغز انسان هزاران بار متراکم‌تر و کم‌مصرف‌تر از هر رایانه‌ امروزی است، زیرا برای انتقال انرژی و حرارت به صورت همزمان از شبکه‌ای یکسان استفاده می‌کند.
 
تکنولوژی جدید IBM که به خون الکترونیک مشهور است تا نهایی شدن چندین دهه فاصله دارد،‌اما محققان آن را در محیط آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار داده‌اند. این خون مایعی متشکل از ذرات باردار است که در میان پردازشگرهای رایانه جریان پیدا می‌کند، به این‌شکل هم آنها را خنک می‌کند و هم درصورت نیاز، بار الکتریکی خود را برای برق رسانی به تراشه‌ها تخلیه می‌کند.
 
ابعاد بزرگ ابررایانه‌های امروزی به آن معنی است که حرارت زیادی از آنها ایجاد خواهد شد،‌از این رو نمی‌توان تراشه‌های آنها را نزدیک به یکدیگر قرار داد. اما اگر این تراشه‌ها به سیستم برق‌رسانی و خنک‌کننده جدید مجهز شوند،‌ می‌توان آنها را به‌صورت سه‌بعدی درکنار یکدیگر قرار داد و ابعاد ابررایانه‌ها را تا حدی قابل توجه کاهش داد.
 
درحال حاضر بیش از نیمی از برق مصرفی توسط ابررایانه ها صرف خنک کردن قطعات آنها می‌شود. دو درصد از مصرف برق کل ایالات متحده آمریکا به دیتاسنتر آمریکا اختصاص دارد و درصورتی که صنعت رایانش ابری جهانی به عنوان یک کشور واحد در نظر گرفته‌شود، این کشور از نظر مصرف انرژی پنجمین کشور بزرگ جهان می‌بود.
 
پیش‌بینی می شود در کمتر از 20 سال آینده سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان قدرت یک تریلیارد میلیارد ( رقم یک به همراه 21 صفر ) محاسبه در ثانیه را خواهند داشت، یعنی 300 هزاربار سریعتر از ابررایانه‌های امروزی، و اگر تکنولوژی در زمینه تامین انرژی متحول نشود،‌مصرف این تجهیزات بسیار بیشتر از کل تولید انرژی در جهان خواهد شد.
 
به گفته IBM باید ابررایانه‌هایی 10 هزار بار کم‌مصرف‌تر از سیستم‌های امروزی ساخته شوند،‌ از این رو هدف IBM ساخت ابررایانه‌هایی پرسرعت و مجهز به سیستم خنک‌کننده آبی است که ابعاد آن بزرگتر از یک حبه قند نخواهد بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.