سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 20, 2015
10:02 دوشنبه، 31ام فروردینماه 1394
کد خبر: 69149

موج گرانی در راه بازار نوت‌بوک

در پی انتشار اخبار افزایش تعرفه واردات نوت‌بوک و همچنین ارایه پیش بینی های کارشناسان بازار نوت‌بوک در رابطه با افزایش قیمت این کالا در آینده نزدیک برخی از فروشندگان نوت‌بوک از عرضه این کالا به بازار خودداری کرده و کاهش موجودی را بهانه می کنند.
 
این درحالی است که محموله‌های جدید نوت‌بوک از نیمه بیستم فروردین ماه وارد بازار شده و همچنین با توجه به بی رونقی بازار شب عید موجودی نوت‌بوک باید در حد کافی باشد.
کارشناسان بر این باورند که فعالان بازار به امید افزایش بیشتر قیمت و کسب سود بیشتر فروش از فروش کالا خودداری می کنند.
فراهانی یک کارشناس بازار در این زمینه می‌گوید: این یک موضوع عادی است که تجربه آن را در شرایط مشابه داشته‌ایم. به عنوان مثال در زمان نوسان نرخ ارز و انتشار اخبار هسته‌ای همیشه فعالان بازار اقدام به افزایش زودهنگام قیمت ها کرده و در مقابل زمانی که انتظار کاهش قیمت می‌رود بهانه می‌آورند که کالاها را با دلار گران خریده‌ایم یا باید منتظر ثبات نرخ ارز و اوضاع احوال بازار بود.
این کارشناس بازار می‌گوید: اما از سوی دیگر باید حق را به فروشنده نیز داد. زیرا فروشنده تمام سرمایه خود را در بازار ریخته است و با توجه به شرایط فعلی توان ضرر و زیان احتمالی را ندارد.
فعالان بازار هم با بیان این موضوع که موجودی برخی از مدل‌ها در بازار کاهش یافته است می گویند: علاوه بر این موضوع با رشد قیمت در بازار نیز مواجه بوده‌ایم که علت اصلی افزایش تعرفه، رشد هزینه‌های جانبی و کاهش موجودی است.
علی فلاح، یک فعال بازار در این زمینه می‌گوید: از ابتدای سال دولت تعرفه جدید را اعمال کرد و گمرک نوت‌بوک با تعرفه 15 درصد ترخیص می‌کرد.
وی افزود: با توجه به این موضوع و همچنین رشد هزینه‌های جانبی و مبلغ مالیات بر ارزش افزوده ما ناچار به افزایش قیمت شدیم. این فعال بازار میزان رشد قیمت را در حدود 40 تا 80 هزار تومان روی هر نوت‌بوک اعلام کرد و گفت: از آنجا که بازار کشش افزایش قیمت را ندارد، ناچار شده‌ایم کالاها را با قیمت غیر واقعی و ارزان‌تر از آنچه باید به فروش برسانیم. وی افزود: با توجه به افزایش تعرفه و هزینه های جانبی باید قیمت هر نوت‌بوک حداقل 40 درصد افزایش یابد.
وی در پاسخ به این سوال که گناه خریدار چیست که باید این هزینه اضافی را بپردازد گفت: خریدار برای انتخاب و خرید کالا مختار است و می‌تواند از بازار خرید نکند. یک فعال بازار نوت‌بوک نیز در ابن رابطه به خبرگزاری فارس اعلام کرده است: در حال حاضر تنها یک شرکت در ایران اقدام به تولید یا مونتاژ نوت‌بوک می‌کند؛ در حالی که افزایش تعرفه واردات نوت‌بوک به دلیل حمایت از تولید، بر تمام بازار تاثیر می‌گذارد.
به گفته امیر آهنگری افزایش تعرفه گمرکی نوت‌بوک ابتدا به واردکننده و در نهایت به مشتری نهایی تحمیل می‌شود و باعث گرانی کالا در بازار خواهد شد و در حال حاضر نیز رقابت بین کالای اصلی و کالای قاچاق حتی در حوزه نوت‌بوک سخت است و افزایش غیرمنطقی تعرفه واردات قانونی، شرایط را به نفع قاچاق فراهم خواهد کرد. وی با بیان اینکه این تعرفه با توجیه حمایت از تولید داخل افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر تنها یک شرکت در ایران اقدام به تولید نوت‌بوک می‌کند و در عمل تولید به معنی واقعی در حوزه نوت‌بوک وجود ندارد و صرف نظر از اینکه این تنها شرکت نیز تولید واقعی دارد یا در قالب مونتاژ قطعات و استفاده از تعرفه واردات قطعات، فعالیت می‌کند، بررسی چند نکته مهم در اتخاذ تصمیم صحیح ضروری است. از جمله اینکه تولیدات این شرکت چند درصد از بازار را به خود اختصاص داده است که تصمیمی که کل بازار را تحت تأثیر قرار می‌دهد معطوف به آن گرفته شده است.
وی یادآور شد: علاوه بر این باید بررسی شود که آیا در نهایت پس از مونتاژ قطعات در این شرکت محصول در داخل مونتاژ شده این برند خارجی با قیمت کمتر از محصول کاملا وارداتی به دست مشتری ایرانی می‌رسد یا با قیمت یکسان یا حتی گران‌تر در بازار عرضه می‌شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.