اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 29, 2016
15:07 چهارشنبه، 9ام تیرماه 1395
کد خبر: 78148

سه شرکت ارتباطات ثابت موفق به دریافت فرکانس ۲۳۰۰ شدند

سه شرکت دارنده پروانه شبکه ارتباطات ثابت با شرکت در مزایده باندهای فرکانسی TD-LTE موفق به دریافت تکه باند ۲۳۰۰ مگاهرتز شدند.
 
آبان ماه سال گذشته و در جریان اعطای پروانه‌های شبکه ارتباطات ثابت به هفت شرکت اینترنتی سابق، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوید برگزاری مزایده سه باند فرکانسی مختص TD-LTE را به فعالان این حوزه داد.
 
علی اصغر عمیدیان اشاره‌ای به اصول حاکم بر عمده‌فروشی فرکانس TD-LTE داشت و گفت: طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار است سه باند فرکانسی 2300، 2600 و 3500 مگاهرتز به مزایده گذاشته شود که باند 2300 مگاهرتز برای FCPها امتیازات خاصی را دارد و از وابستگی آنها به سیم مسی می‌کاهد.
 
محمدرضا کریمی بدرآبادی اواخر خرداد ماه سال جاری در نشست خبری تمدید انحصار اپراتور فیبرنوری، با بیان اینکه توسعه فیبرنوری و تلفن ثابت جهت رقابتی‌تر شدن فعالیت‌های این حوزه در پروانه‌های FCP (ارتباطات ثابت) لحاظ شده است، اظهار کرد: در این راستا فرکانس‌های مربوط به TD-LTE تعیین تکلیف شد.
 
مسئول کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با بیان اینکه در پایان مزایده مذکور، متقاضی برای باند فرکانسی 3500 مگاهرتز وجود نداشت، اذعان کرد: این فرکانس با با قیمت پایه 70 میلیارد تومان جذابیت لازم را برای متقاضیان نداشت.
 
با این حال خرداد ماه گذشته پاکات مزایده واگذاری پروانه ایجاد و بهره‌برداری شبکه بی‌سیم برای ارائه خدمات عمده فروشی (فرکانس 2300 مگاهرتز) در رگولاتوری بازگشایی شد و بهره‌برداری از فرکانس 2300 به کنسرسیوم شرکت‌های حلماگستر، صبانت و داده‌پردازی فن‌آوا واگذار شد.
 
سید میثم سید صالحی مدیر یکی از این شرکت‌ها، مزایای این پروانه را امکان دستیابی FCPها به شبکه بی‌سیم جهت کاهش وابستگی به سیم مسی دانست و اظهار کرد: این واگذاری به دلیل محدودیت در باندهای فرکانسی از طریق مزایده انجام شد. از این رو برای بهره‌برداری بهینه از فرکانس، شبکه‌ای ایجاد خواهد شد که همه بصورت مشترک از آن بهره‌برداری کنند.
 
طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این مزایده، 30 مگاهرتز در باند فرکانسی 2300 مگاهرتز با قیمت پایه 190 میلیارد تومان، 20 مگاهرتز در باند فرکانسی 2600 مگاهرتز با قیمت 90 میلیارد تومان، و 20 مگاهرتز در باند فرکانسی 3500 مگاهرتز با قیمت 50 میلیارد تومان عرضه شد.
 
دارنده این پروانه با ایجاد شبکه بی‌سیم بر مبنای TD-LTE در هر یک از باندهای فرکانسی 2300، 2600 و 3500 مگاهرتز باید تمامی ظرفیت شبکه خود را به صورت عمده‌فروشی و براساس شرایط رقابتی عادلانه در اختیار سایر بازیگران اعم ازFCP، MVNO، Servco، اپراتورهای تلفن همراه و وایمکس قرار دهد و خود حق ارائه سرویس به مشترک نهائی را ندارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.