سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

July 1, 2016
22:05 جمعه، 11ام تیرماه 1395
کد خبر: 78183

معافیت مالیاتی نرم افزاری‎ها 10 سال است که اجرا نمی شود

معافیت مالیاتی صنایع بحث جدیدی نیست و این موضوع به خصوص در مورد تولیدکنندگان نرم افزار به سال های قبل بازمی گردد. اما این قانون که توسط وزارت صنعت برای تولیدکنندگان با پروانه بهره برداری صادر شده، گویا به موافقت سازمان امور مالیاتی نرسیده و اجرای آن بیش از همه در گروی تعاملات این دو سازمان است.
 
در حاشیه الکامپ بیست و یکم بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد با هماهنگی سازمان امور مالیاتی، شرکت های تولیدکننده نرم افزار که واجد شرایط بوده و پروانه بهره برداری را دریافت کرده باشند، تا چهار سال از پرداخت مالیات معاف می شوند.
طبق ماده 132 قانون مالیات‏های مستقیم شرکت‏های دارنده پروانه بهره ‏برداری از سال 1380 به مدت چهارسال مشمول معافیت مالیاتی بودند، اما این معافیت در رابطه با شرکت‎های نرم افزاری اعمال نمی‎شد.
 
اما بار دیگر در خبرها به نقل از فرزاد اسماعیل زاده، مدیرکل توسعه و کاربرد فناوری اطلاعات وزارت صنعت اعلام شد که قانون معافیت مالیاتی شرکت‏های نرم‏ افزاری تابستان گذشته وضع شده بود که با توجه به حل ابهامات موجود و در راستای حمایت هرچه بیشتر از صنعت نرم افزار، این قانون از امسال اجرایی شده و از این پس شرکت‎های تولیدکننده نرم‎افزار که از وزارت صنعت پروانه بهره‎برداری دریافت کنند، مشمول معافیت مالیاتی پنج ساله می‏ شوند.
 
در این رابطه آزاده داننده، رییس سابق سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با بیان اینکه بحث مربوط به معافیت مالیاتی تولیدکنندگان نرم افزار به سال ها قبل برمی گردد، گفت: از ابتدا بحث بر سر این بوده که تولید نرم افزار هم یک حوزه صنعتی محسوب شود و کسانی که پروانه بهره برداری تولید نرم افزار دارند مانند سایر تولیدکنندگان در شاخه های دیگر صنعت از مزایای تولیدکنندگان برخوردار باشند و از همان قوانین استفاده کنند.
 
وی افزود: سابقه این موضوع شاید به ۱۰ سال پیش هم برگردد و به دنبال آن، وزارت صنایع به صدور پروانه بهره برداری برای تولیدکنندگان نرم افزار اقدام کرد که آنها نیز بتوانند از معافیت های مالیاتی و مزایایی که همه تولیدکنندگان در گرفتن تسهیلات دارند، استفاده کنند؛ اما شبکه بانکی و سازمان امور مالیاتی کشور این مساله را نپدیرفتند و همراهی نکردند و این موضوع همین طور جزو مطالبات باقی مانده بود.
 
داننده با بیان اینکه برای معافیت مالیاتی تولیدکنندگان نرم افزار، از طریق سازمان نظام صنفی رایانه ای فعالیت های زیادی صورت گرفت، گفت: سازمان امور مالیاتی نمی پذیرفت که پروانه بهره برداری را برای این معافیت ها استفاده کند. در نهایت حدود چهار سال پیش از معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این باره استعلام شد و آنها تایید کردند تولیدکنندگان نرم افزار هم اگر پروانه بهره برداری داشته باشند، باید از این قانون بهره مند شوند.
 
وی ادامه داد: پس از آن ما در سازمان نظام صنفی و از طریق سازمان امور مالیاتی و معاونت مربوطه موضوع را پیگیری کردیم، اما آنها اعلام کردند که این مساله باید حتما از طریق وزارت اقتصاد و دارایی به سازمان ابلاغ شود، در غیر این صورت آن را نمی پذیرند و در این باره همکاری نمی کنند.
 
وی درخصوص لزوم موافقت سازمان امور مالیاتی با قانون معافیت اظهار کرد: در صورتی که سازمان امور مالیاتی اعلام کند این قانون اجرا می شود قابل قبول است، زیرا تا به حال وضعیت به همین صورت بوده که سایر دستگاه ها این قانون را اعلام و به سازمان امور مالیاتی تکلیف می کردند، اما سازمان امور مالیاتی به هیچ وجه زیر بار این مساله نمی رفت.
 
داننده افزود: وزارت صنعت مدت هاست این قانون را اعلام و در این باره اقدام و همکاری کرده و پروانه بهره برداری صادر کردند، ولی سازمان امور مالیاتی موافقت نکرده و در حال حاضر نیز تنها در شرایطی که سازمان امور مالیاتی اعلام کرده باشد این قانون عملی می شود، قابل قبول است و می توان به آن امید بست.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.