لبه تکنولوژی

November 13, 2016
15:34 یکشنبه، 23ام آبانماه 1395
کد خبر: 81128

ربات‌ها جایگزین غواصان دریایی می‌شوند

ربات زیر آبی SUT توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در کشور ساخته شد که تنها با سه کیلو گرم وزن به انجام نظارت بر عملیات دریایی در زیر آب می پردازد.
ربات زیر آبی SUT برگزیده بخش دانشجویی دومین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت، توسط جمعی از  دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در کشور ساخته شد که تنها با سه کیلو گرم وزن به انجام نظارت بر عملیات دریایی در زیر آب می پردازد.
 
حسین مختاری، مجری طرح پژوهشی ربات SUT بیان کرد: در واقع این ربات‌ها یک وسیله نقلیه بدون سرنشین و پویشگر کنترل از راه دور است که به اپراتور این امکان را می‌دهد عملیات مورد نظر را در اعماق آب کنترل و هدایت کند. کاربرد این فناوری در زمینه بازرسی زیرآبی است و انجام عملکردهای متنوع در اعماق آب را ممکن می‌کند. این ربات‌ها در بسیاری از ماموریت‌های زیر آب جایگزین غواص می‌شوند و خطر حوادث کار در اعماق دریا را کاهش می‌دهند.
 
مجری این طرح پژوهشی گفت: این ربات با همکاری دانشجویان برق، مکانیک و مهندسی دریا دانشگاه صنعتی شربف در زمان اندکی ساخته شد که قابلیت نصب سنسورهای مختلف روی آن وجود دارد و همچنین بازرسی و فیلمبرداری به صورت زنده با استفاده از این دستگاه ممکن است.
 
وی افزود: وزن کم، جابجایی آسان، قابلیت نصب سنسورهای مختلف و امکان فیلم برداری از جمله مهمترین قابلیت های این ربات زیر سطحی است. همچنین این ربات می تواند به جای غواص ها زیر آب برود.
 
دومین جشنواره ملی «دریا، مسیر پیشرفت» توسط ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۱۷ تا ۱۹ آبان امسال در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد. تیم SUT در بخش مسابقات دانشجویی ربات های زیر سطحی ROV مقام دوم را کسب کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.