امنیت

فناوری اطلاعات

August 1, 2017
11:33 سه شنبه، 10ام مردادماه 1396
کد خبر: 84343

بلیت‌های چارتری دام جدید کلاهبرداران اینترنتی

با توجه به روش‌های جدید کلاهبرداری، برای جلوگیری از افتادن در دام فیشرها، هنگام خرید بلیت و تورهای مسافرتی، استفاده از صفحه کلید مجازی و خرید بلیت از سایت‌های معتبر که دارای ای‌نماد هستند، از اهمیت زیادی برخوردار است.
 
یکی از راه‌های اخاذی و کلاهبرداری، هدایت کاربران اینترنت به سایت‌های جعلی و دریافت اطلاعات حساب بانکی، یا نام کاربری آنهاست. بنابراین گردشگران در هنگام خرید بلیت و انتخاب تورهای مسافرتی در فضای سایبر باید به نکات امنیتی توجه کنند.
 
به همین دلیل، جواد جهانشیری – رییس پلیس فتا استان خراسان رضوی – نسبت به تهیه بلیطتهای اینترنتی توسط زائران و گردشگران در سفرهای تابستانه هشدار داده و اظهار می‌کند: شهروندان حتما در خرید بلیت از سایت‌های معتبر که دارای ای‌نماد هستند، اقدام کنند.
 
جهانشیری درباره سفرهای تابستانی و تهیه انواع بلیت و تورهای زیارتی و سیاحتی می‌گوید: با توجه به سهولت خریدهای اینترنتی و تورهای مسافرتی که در برخی مواقع با قیمت‌های تخفیف خورده و مناسب، شور خرید اینترنتی را در کاربر افزون می‌کند، شهروندان و کاربران هنگام برخورد با پیشنهاداتی مانند تورهای ارزان قیمت، بلیتهای چارتری و … باید ملاحظاتی را رعایت کرده تا از خرید آسان اینترنتی و تهیه بلیت با قیمت مناسب لذت کافی را ببرند.
 
به تاکید کارشناسان، باید برای تهیه بلیت اینترنتی از سایت‌های معتبر و پس از احراز هویت و اصالت سایت اقدام کرد؛ قبل از خرید اینترنتی مقررات سایت و قراردادهای آن را حتما مطالعه کرده و نظر مشتریان درج‌شده در ذیل نظرات و پیشنهادات را نیز مرور کنید. همچنین جهت خرید اینترنتی بلیت هواپیما، قطار، اتوبوس و… و. برای سفرهای تابستانه، آدرس دقیق اینترتی سایت را خودتان در آدرس بار مرورگر وارد کنید تا به سمت سایت‌های کلاهبرداری (فیشینگ) هدایت نشوید.
 
همچنین قبل از خرید بلیت، شماره پرواز بلیت پیشنهادی را از لیست پروازهای فرودگاهی چک کنید. این کار باعث می‌شود تا در دام کلاهبرداران سایبری نیفتید. همچنین حتما دقت کنید هنگام پرداخت بهای بلیت، درگاه بانک مورد نظر از پروتکل امن https  استفاده کرده باشد.
 
هنگام وارد کردن اطلاعات حساب بانکی، یا نام کاربری و … از صفحه کلید مجازی استفاده کنید تا در دام فیشرها نیفتید و در نهایت ضمن جدی گرفتن هشدارهای سایبری پلیس، در صورت مواجهه با موارد مشکوک، مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir گزارش کنید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.