مخابرات فضایی

March 27, 2018
16:50 سه شنبه، 7ام فروردینماه 1397
کد خبر: 89099

اولویت های سال ۹۷ سازمان فضایی ایران اعلام شد

 
رئیس سازمان فضایی ایران مدیریت بحران، کشاورزی، خدمات شهری، هواشناسی و محیط زیست را از اولویت های سال ۹۷ این سازمان در توسعه کاربرد و خدمات فضایی اعلام کرد.
 
امروز اولین جلسه شورای معاونین سازمان فضایی ایران در سال ۹۷ با حضور دکتر مرتضی براری و معاونین و مدیران سازمان فضایی ایران تشکیل شد.
 
در این جلسه رئیس سازمان فضایی ایران گفت: با توجه به برنامه ریزی هایی که در ماه های پایانی سال گذشته انجام شد، سال پیش رو را با برنامه ای مشخص و با هدف گذاری ملموس در حوزه فضایی کشور آغاز می کنیم و این سال مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، سال کوشش و تلاش برای خانواده فضایی کشور نیز خواهد بود.
 
براری ضمن تاکید بر اجرای برنامه ها به نحو احسن افزود: از تمام ظرفیت های ملی برای توسعه این حوزه استفاده خواهیم کرد و با تعامل و همکاری حداکثری با دیگر بخش ها و استفاده از تمامی منابع و ظرفیت ها در جهت تحقق برنامه های تدوین شده و بر مبنای برنامه ریزی مشترک تلاش خواهیم کرد.
 
وی بر اهمیت توسعه فناوری فضایی ایران تاکید کرد و گفت: در حوزه توسعه کاربرد و خدمات فضایی و بر اساس نیاز و دغدغه های اصلی کشور، ۵ حوزه محوری مدیریت بلایا و مخاطرات، کشاورزی، خدمات شهری، هواشناسی و محیط زیست در سال جدید برای توسعه کسب و کارهای نوپا، دارای اولویت برای سازمان فضایی خواهد بود و با هدف گذاری در این بخش ها باید شاهد اثر گذاری شفاف و قابل لمس در سطح جامعه باشیم.
 
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اهمیت لزوم استفاده از داده های ماهواره ای در مدیریت بلایا و مخاطرات افزود: از جمله کاربردهای مهم فناوری فضایی کمک به مدیریت بحران در تمامی چرخه مدیریتی آن از پیش آگاهی تا بازیابی است و برای ارائه خدمات مطلوب تر باید در این زمینه از مدیریت بحران به مدیریت ریسک گذار کنیم.
 
رئیس سازمان فضایی ایران، گسترش استفاده از فناوری فضایی در زندگی روزمره از طریق تلفن های همراه را از ویژگی های عصر حاضر دانست و گفت: حجم بازار خدمات مکان مبنا از طریق گوشی های همراه با سرعت بالایی رو به رشد است و باعث توسعه استفاده از تصاویر ماهواره ای به منظور تولید نقشه های پایه خدمات شهری و به تبع آن توسعه بازار سنجش از دور در کشور خواهد شد.
 
معاون وزیر ارتباطات افزود: در ایران با توجه به وجود حدود ۱۶ میلیون هکتار اراضی کشاورزی و معضل کمبود آب، توسعه کشاورزی دقیق از طریق استفاده از فناوری فضایی یک ضرورت به منظور حصول امنیت غذایی و بهره وری در حوزه کشاورزی است.  
 
وی افزود: در سازمان فضایی ایران داده های ماهواره ای متنوعی به صورت دائم دریافت می شود، که استفاده از آنها می تواند در دیده بانی شرایط جوی و بهبود داده های ورودی به مدل‌های هواشناسی و در مجموع توسعه هواشناسی کاربردی در کشور کمک کند تا از این طریق هشدارهای لازم برای بخش های مختلف مانند کشاورزی، دریانوردی و هوانوردی اطلاع رسانی شود.
 
براری گفت: چالش های زیست محیطی که امروز در کشور با آن مواجه هستیم، مانند طوفان های شن و گرد و غبار و خشک شدن تالاب ها و دریاچه ها ما را ناگزیر می کند از فناوری فضایی به عنوان یک ابزار پایش مستمر در کشور استفاده کنیم.
 
وی نگاه ویژه به ایجاد کسب و کار، اشتغال و اقتصاد در حوزه فضایی را از اهم اهداف سازمان فضایی برشمرد و افزود: سال پیش رو سال بسیار پر کار برای بخش فضایی است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه های اقتصاد و اشتغال، امیدواریم در سال ۹۷ شاهد رونق اقتصادی، بهبود کیفیت خدمات و اثرگذاری مثبت و در جهت افزایش رفاه اجتماعی در جامعه باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.