لبه تکنولوژی

May 4, 2018
20:37 جمعه، 14ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90316

تشخیص بیماری با دقتی فراتر از پزشکان

دانشمندان توانسته‌اند تا روشی را کشف کنند که در حقیقت یک الگوریتم کامپیوتری بر پایه هوش مصنوعی است و می‌تواند بیماری‌های بینایی کودکان را با دقتی به‌مراتب بالاتر از بیشتر پزشکان تشخیص بدهد.
بیماری‌های چشمی و مشکلات بینایی در کودکان به‌شدت مشکل‌ساز هستند و در برخی از موارد عدم امکان اعلام این مشکل توسط کودک می‌تواند به تاخیر در شناسایی آن منتهی شود. در این میان دانشمندان راهکارهای متفاوتی را برای مبارزه با کوری در دوران کودکی در پیش گرفته بودند ولی جدیدترین آن‌ها یک روش انقلابی به‌حساب می‌آید.
 
بر همین اساس نیز دانشمندان توانسته‌اند تا با استفاده از هوش مصنوعی، یک روش خودکار و ویژه را ابداع کنند که می‌تواند عوامل و نشانه‌های اولیه‌ای که می‌توانند به کوری کودکان منتهی شوند را شناسایی کنند. این روش توسط دانشمندان مرکزی در ماساچوست آمریکا انجام شده است و می‌تواند به رفت بسیاری از نابینایی‌های قابلی پیشگیری در کودکی منتهی شوند.
 
در حقیقت این الگوریتم توانسته است تا در آزمایش‌های میدانی، مشکلات چشمان کودکان را به‌واسطه بررسی اسکن چشمان آن‌ها در 91 درصد مواقع درست تشخیص بدهد. اگر فکر می‌کنید که این رقم کافی نیست باید بدانید که متخصصان چشم‌پزشکی می‌توانند تنها در 82 درصد موارد این مشکلات را به‌درستی شناسایی کنند.
 
پروفسور مایکل چیانگ به‌عنوان یکی از متخصصان چشم‌پزشکی درباره شرایط موجود می‌گوید: «از سوی دیگر متخصصان چشم‌پزشکی‌ای که می‌توانند بیماری‌هایی مانند ROP را شناسایی کنند، بسیار مشکل‌ساز است. این امر موجب شده است که شکافی بزرگ در حفاظت از کودکان به وجود آمده و موجب شود که بسیاری از کودکان در سراسر جهان، امکان عیب‌یابی چشمان خود را نداشته باشند.»
 
البته هوش مصنوعی به‌صورت بدیهی باید امکان بیشتری برای شناسایی بیماری‌های انسانی را داشته باشد. مغز انسان در هرلحظه ممکن است میلیاردها داده را به‌صورت همزمان تحلیل کند ولی مشکل اصلی این است که همه این داده‌ها در یک راستا متمرکز نیستند. یک پزشک ممکن است در حین درمان یک بیمار، به‌صورت ناگهانی خاطره‌ای قدیمی را به یاد آورده و یا بخشی از فکر او به موضوعی دیگر انتقال پیدا کند. این امر درزمینهٔ هوش مصنوعی غیرممکن است زیرا هوش مصنوعی تنها بر روی یک هدف تمرکز داشته و به سراغ تحلیل داده‌های دیگر نمی‌رود.
 
به‌این‌ترتیب این روش را می‌توان پیشگامی برای آینده‌ای بهتر و تشخیص‌های پزشکی دقیق‌تر دانست و هوش مصنوعی می‌تواند سرانجام یک کاربری بسیار مفید و ویژه را نشان داده و اعتماد عمومی را به خود جلب کند. بااین‌وجود هنوز برای ساخت هوش‌های مصنوعی با دقتی بالاتر از 95 درصد در تشخیص بیماری‌ها نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.
 
منبع: scienmag
 
ترجمه: احمد محمدحسینی – سیناپرس
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.