تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

May 6, 2018
20:17 یکشنبه، 16ام اردیبهشتماه 1397
کد خبر: 90386

همه چیز درباره اولین قدم‌های جالب‌ترین مرد دنیای تکنولوژی در راه موفقیت/ ایلان ماسک و دنیای افسانه‌ای

به نظر می‌رسد ایلان ماسک به عنوان مدیرعامل دو شرکت SpaceX و Tesla، موسس Boring Company و یکی از موسسان OpenAI باید همزمان همه جا باشد و تمام تکنولوژی‌های عجیب و غریب جدید را ارائه دهد. او می‌گوید تا زمانی که از زمین نرویم و در مریخ ساکن نشویم، نمی‌تواند راضی و خوشحال باشد.
بین موشک‌های فضایی، خودروهای الکتریکی، باتری‌های خورشیدی، تحقیقات و بررسی‌های علمی گسترده و میلیاردها دلار درآمدی که از این راه‌ها به‌دست آورده است، ماسک سعی دارد زندگی واقعی شخصیت افسانه‌ای «مرد آهنین» را تجربه کند. شاید داستان زندگی ماسک به همین دلیل برای بسیاری از ما جذابیت دارد. او در روز ۲۸ ماه ژوئن سال ۱۹۷۱ در شهر پرتوریا در آفریقای‌جنوبی متولد شد. پدرش می‌گوید که ایلان همیشه درون‌گرا و متفکر بوده است: وقتی به مهمانی می‌رفتیم و قرار بود خوش بگذارنیم، ایلان می‌رفت کتابخانه شخصی صاحبخانه را پیدا می‌کرد و غرق در کتاب‌ها می‌شد. پدر ماسک یک مهندس الکترونیک و مادرش یک متخصص تغذیه و مدل حرفه‌ای هستند. بعد از آنکه پدر و مادر ماسک در سال ۱۹۷۹ از یکدیگر جدا شدند، ایلان ۹ ساله و برادر بزرگ‌ترش تصمیم گرفتند تا با پدرشان زندگی کنند. اما بعدها که ایلان دچار چالش‌هایی با پدرش شد، به این نتیجه رسید که این تصمیم اشتباهی بوده است. او وقتی ۱۲ ساله بود یک بازی ساده به نام Blastar را با قیمت ۵۰۰ دلار به یک مجله کامپیوتری فروخت؛ بازی که از نظر ماسک بسیار بی‌مزه و عاری از هر نوع خلاقیتی بود.
 
او روزهای سختی در مدرسه داشت و حتی یک بار بعد از درگیری با قلدرهای مدرسه به بیمارستان رفت. در نهایت بعد از فارغ‌التحصیلی از مدرسه همراه با مادر و خواهر و برادرش به کانادا رفت و دوسال در دانشگاه سلطنتی «اونتاریو» تحصیل کرد. با این همه او در آخر در رشته فیزیک و اقتصاد از دانشگاه پنسیلوانیا فارغ‌التحصیل شد. در زمانی که در دانشگاه پنسیلوانیا مشغول تحصیل بود، همراه با یکی از همکلاسی‌هایش یک اتاق کوچک اجاره و بعد از مدتی آن را به یک کلوب سرگرمی تبدیل کرد. او معتقد است که این احتمالا اولین تجربه کارآفرینی او بوده است. در نهایت بعد از فارغ‌التحصیلی برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا به دانشگاه استنفورد رفت. او نامه پذیرش این دانشگاه را دو روز دیرتر به جریان انداخت تا شانسش را در حباب دات‌کام امتحان کند و دیگر هرگز برای ادامه تحصیل به این دانشگاه برنگشت. او همراه با برادرش شرکت Zip۲ را راه‌اندازی کرد که با حمایت گروهی از سرمایه‌گذاران سیلیکون‌ولی تاسیس شد و راهنمایی‌هایی را به مسافران شهرها می‌داد. سختکوشی ماسک در این شرکت در نهایت باعث شد تا شرکت Compaq آن را با قیمت ۳۴۱میلیون دلار بخرد و ماسک ۲۲ میلیون دلار از این معامله به‌دست بیاورد.
 
بعد از آن ماسک شرکت بانکداری الکترونیک X.com را در سال ۱۹۹۹ با کمک ۱۹ میلیون دلار از پول فروش Zip۲، تاسیس کرد. حدود یک‌سال بعد این شرکت با استارت‌آپ مالی Confinity که پیتر تی‌یل تاسیس کرده بود، ادغام شد تا در نهایت پایه تاسیس شرکت بزرگ PayPal شود. او عنوان مدیرعامل شرکت تازه‌تاسیس PayPal را گرفت، اما این جایگاه چندان هم ماندگار نبود. درگیری و چالش‌های مختلف با موسسان PayPal به تغییر مدیرعامل و انتخاب «پیتر تی‌یل» به‌عنوان جایگزین ماسک منجر شد. او یک بار دیگر وقتی که eBay شرکت PayPal را خرید، به‌عنوان بزرگ‌ترین سهامدار منفرد این شرکت ثروت بادآورده‌ای را به‌دست آورد. از مجموع ۵/ ۱ میلیارد دلاری که eBay برای خرید PayPal پرداخت، ماسک ۱۶۵ میلیون دلار به‌دست آورد.
 
اما حتی قبل از این معامله هم ماسک به فکر قدم‌های بعدی‌اش بود؛ یعنی فرستادن یک موش یا گیاه به مریخ. او در نهایت توانست با راه‌اندازی شرکت فضایی SpaceX و شرکت تولیدکننده خودروهای برقی و خودران Tesla شهرت زیادی در دنیای تکنولوژی به‌دست بیاورد. علاوه‌بر اینها او با سرمایه‌گذاری در بعضی از مهم‌ترین استارت‌آپ‌های سیلیکون‌ولی و راه‌اندازی شرکت‌های مختلف توانست عنوان مرد آهنین صنعت تکنولوژی را به خود اختصاص دهد. حالا به نظر می‌رسد سال ۲۰۱۸ چشم‌انداز خوبی برای ماسک دارد، چون هنوز خودروی تسلای مدل ۳ به جاده‌ها نیامده و هر دو شرکت‌های SpaceX و Tesla همچنان به‌خوبی کار می‌کنند. ارزش دارایی‌ها و ثروت ماسک این روزها به حدود ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد و او هنوز زمان زیادی تا بازنشستگی دارد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.