امنیت

فناوری اطلاعات

July 7, 2018
14:16 شنبه، 16ام تیرماه 1397
کد خبر: 92156

بهترین برنامه‌ها برای مدیریت پسورد

مدیریت پسوردها یا رمزهای ورود، چیزی است که این روزها در مورد آن زیاد می‌شنوید و برنامه‌ای است که به آن زیاد احتیاج پیدا خواهید کرد. اپل، شرکتی است که هم از برنامه‌های مدیریت پسورد مختلفی پشتیبانی می‌کند و همچنین خود نیز برنامه‌های اختصاصی مفیدی در این زمینه معرفی کرده است.
 
شاید با خود فکر کنید که بهترین راه ذخیره پسوردها و دیگر اطلاعات مهم و حیاتی چیست؟ برنامه‌های متنوع و کاربردی زیادی در این زمینه وجود دارد که توسط شرکت‌های مختلف ساخته شده مانند 1Password، LastPass و Dashlane. در ادامه تعدادی از محبوب‌ترین برنامه‌ها در این زمینه را معرفی می‌کنیم که بر اساس فاکتورهایی همچون قابلیت سینک کردن، پشتیبانی از پلت فرم‌های مختلف، کاربرد و قیمت تقسیم‌بندی می‌شوند.
 
Safari’s Password Manager
اولین انتخاب برای اکثر کاربران اپل، برنامه انحصاری این شرکت روی مرورگر Safari است که Safari’s Password Manager است. البته بدون اغراق باید گفت که این برنامه شاید بهترین اپلیکیشن در این زمینه نباشد و می‌توان به گزینه‌های دیگری نیز فکر کرد، با این وجود Safari’s Password Manager قابلیت‌های کاربردی زیادی برای کاربران آی‌او‌اس و مک به همراه داشته است.
 
وقتی که کاربر، اکانتی از یک وب سایت به روی مرورگر Safari می‌سازد، برنامه Password Manager به صورت خودکار پسوردهای قوی و امنی را پیشنهاد دهد که می‌توان در جا آن را ذخیره کرد. به علاوه، اطلاعات پسوردها، اتوماتیک در دیگر دستگاه‌های کاربر از طریق پلت فرم ذخیره سازی ابری اپل سینک می‌شود. این برنامه می‌تواند کاربر را از انتخاب پسوردهای مشابه و با امنیتی ضعیف منع کند.
 
اگر  به دنبال یک برنامه ساده برای ذخیره پسورد هستید، Password Manager سافاری می‌تواند گزینه خوبی برای شما باشد. با این وجود، کاربر با اسنفاده از دیگر برنامه‌های جایگزین شاید تجربه راحت‌تری داشته باشد . مثلا تنها راه درسترسی به پسوردهای ذخیره شده از طریق این سرویس، مراجعه به Safari > Preferences > Passwords است که کلا نکته مثبتی نیست. به علاوه سافاری از قابلیت 2-factor authentication پشتیبانی نمی‌کند. تمام برنامه‌های دیگری در این زمینه از شرکت‌های متفرقه ساخته شده‌اند، قابلیت تولید پسوردهای یک بار مصرف  را دقیقا از داخل برنامه دارند و دیگر نیازی به استفاده از برنامه‌هایی مانند Google Authenticator برای تولید پسوردهای موقتی نیست که این قابلیت را Safari’s Password Manager ندارد.
 
LastPass
اولین برنامه‌ای  که می‌خواهیم معرفی کنیم و توسط شرکتی متفرقه ساخته شده، برنامه LastPass است. صاحب LastPass ، شرکت سازنده LogMeIn است که شرکت سرشناسی است. LastPass، هم سرویس‌های رایگان و هم پولی ارائه می‌دهد و مشتریان وفاداری دارد. سرویس این برنامه در تمام پلت فرم‌های کاربر قابل دسترسیست و اطلاعات آنها می‌تواند در بین دستگاه‌های مختلف سینک شود (کروم بوک، آی‌او‌اس، مک، ویندوز، اندروید و غیره). قیمت‌های ارائه شده نیز به نسبت منصفانه است، هر کاربر سینگل 2 دلار در ماه پرداخت می‌کند و کاربران برای استفاده از سرویس به صورت خانوادگی تنها 6 دلار در ماه پرداخت خواهند کرد. سرویس‌هایی نیز برای تیم‌ها و اکانت‌های شرکتی وجود دارد که قابلیت‌هایی مانند SAML single sign-on، پشتیبانی از LDAP  و دسترسی به API  دارند.
 
این برنامه شاید انتخاب خوبی باشد اما نمی‌توان به روی دیگر گزینه‌ها نیز چشم بست. این برنامه را می توان انتخاب خوبی برای شرکت‌ها و تشکیلات بزرگ‌تر دانست.
 
Dashlane
برنامه محبوب دیگری که اینجا معرفی می‌کنیم، Dashlane نام دارد. با وجود اینکه بیشتر برنامه‌های عرضه  شده در این کتگوری، شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند، دشلین قادر است قابلیت منحصر به فردی ارائه کند:Password Changer یا تغییر پسورد: «تغییر دهنده پسورد قابلیتی رایگان از دشلین است. با کمک این قابلیت می‌توان به صورت اتوماتیک پسوردهای قدیمی غیر امن را با یک پسورد جدید قدرتمند جایگزین کرد و در سرویس این برنامه ذخیره کرد.»
 
قابلیت فوق الذکر زمانی به کار می‌آید که رمز ورود کاربر مورد حمله قرار گرفته و دسترسی به آن ممکن نیست. این برنامه UI تمیزی دارد، قیمت‌ها معقول است و این شرکت جو بسیار رقابتی دارد. دشلین یک سرویس رایگان برای استفاده به روی تک دستگاه ارائه می‌دهد و سرویس غیر رایگان این شرکت، 40 دلار در ماه هزینه دارد و کاربر با استفاده از آن می‌تواند قابلیت سینک اطلاعات را به روی تمامی دستگاه‌های خود فعال کند. دشلین ظاهرا سرویس به خصوصی برای خانواده ندارد.
 
1Password
1Password یکی از راحت‌ترین برنامه‌ها برای استفاده است. با وجود اینکه شرکت‌های رقیب، سرویس‌های استثنائی و چشم گیری ارائه می‌دهند، 1Password به سادگی توانسته دل بسیاری از کاربران را برباید.
 
این شرکت ابتدا به عنوان شرکت انحصاری برای محصولات اپل فعالیت خود را آغاز کرد اما کم کم وارد دنیای اندروید، ویندوز و پلت فرم کروم نیز شد. برنامه مخصوص دسکتاپ 1Password، 65 دلار قیمت دارد و برای استفاده از قابلیت‌های حرفه‌ای به روی آی‌او‌اس، کاربر باید 9.99 دلار دیگر از طریق برنامه بپردازد. سینک کردن طلاعات نیز با استفاده ازDropbox  و iCloud صورت می‌پذیرد.
 
علاوه بر مدیریت پسورد، این برنامه قابلیت‌های دیگری نیز ارائه می‌دهد که ارزش آن را دو چندان می‌کند مانند پشتیبانی و امن سازی   قسمت notes  به همراه تمام متعلقات، امن سازی  اطلاعات شخصی مانند شماره‌های مهم از جمله  شماره‌های social security، اطلاعات مربوط به برنامه‌ها،  اطلاعات کارت‌های اعتباری ، اطلاعات پاسپورت و غیره. این برنامه ظاهرا از تمام ی اطلاعات با استفاده از شیوه فوق امن end to end encryption محافظت می‌کند. تمامی این قابلیت‌ها، 1Password را به یکی از بهترین و کاربردی‌ترین گزینه برای مدیریت پسورد تبدیل می‌کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.