اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 2, 2018
15:35 یکشنبه، 11ام شهریورماه 1397
کد خبر: 93607

اینترنت اشیاء، کلید تامین سلامت غذاها

اینترنت اشیاء امروزه رشد سریعی دارد و طبق پیش‌بینی‌های گارتنر، در سال ۲۰۲۰ تعداد شیءهای متصل به IoT به ۲۰.۴ میلیارد مورد خواهد رسید.
 
تاکنون درباره تاثیرات اینترنت اشیاء بر صنایع مختلف، به تفصیل سخن گفته شده است ولی موضوع قطعی این است که صنایع غذایی نیز از این فناوری بی‌بهره نخواهد ماند.
 
وب‌سایت Manufacturing.net با اشاره به این که اینترنت اشیاء می‌تواند کلید اصلی تامین بهداشت و ایمنی مواد غذایی باشد، معتقد است یکی از مهمترین جنبه‌های تاثیرگذاری IoT، توانایی این اکوسیستم در «نظارت دقیق و مستمر بر سلامت مواد غذایی» است.
 
این امر از آنجا نشات می‌گیرد که سنسورهای ردیابی اکوسیستم IoT می‌تواند به طور لحظه‌ای، انواع اطلاعات خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها را از مراحل ابتدایی چرخه تولید تا زمان عرضه به فروشگاه و خرده‌فروش‌ها گزارش کند.
 
این موضوع علاوه بر ایمن‌سازی مواد غذایی، کاهش خطر شیوع بیماری‌های مربوط به غذا را نیز به دنبال دارد.
 
در واقع قابلیت نظارت دقیق و مستمر سنسورهای IoT که بر روی اقلام خوراکی نصب می‌شود، قادر است مشکلات و اختلالات پیش آمده را به سرعت گزارش کند.
 
در این حالت تولیدکنندگان مواد غذایی می‌توانند پیش از همه‌گیر شدن مشکل، نسبت به آن اطلاع یافته و به سرعت برای رفع آن اقدام کنند.
 
از دیگر مزایای استفاده از اینترنت اشیاء در صنعت غذا می‌توان به «کاهش هدررفت مواد خوراکی، کاهش هزینه‌ها و نیز افزایش سرعت تبادل و تحلیل داده‌ها» اشاره کرد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.