اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 15, 2019
19:06 سه شنبه، 25ام دیماه 1397
کد خبر: 97214

ماهواره دوستی با ماهواره‌بر بومی به مدار تزریق می‌شود

رییس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره "پیام" از زمان پرتاب با ایستگاه زمینی ارتباط برقرار کرد، گفت: در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره‌بر نتوانست سرعت لازم را اعمال کند.
 
دکتر مرتضی براری با بیان اینکه ماهواره "دوستی" دانشگاه صنعتی شریف در نوبت بعدی پرتاب قرار دارد، افزود: این ماهواره نیز قرار است با ماهواره‌بر بومی پرتاب شود و مراحل پرتاب این ماهواره در حال انجام است.
 
براری در خصوص میزان قدرت ماهواره‌برهای بومی، اظهار کرد: ماهواره‌بر بومی "سفیر" قادر است ماهواره‌های تا وزن ۵۰ کیلوگرم را در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر و ماهواره‌برهای "سیمرغ" نیز می‌توانند ماهواره‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار دهند.
 
رییس سازمان فضایی ایران، به پرتاب ماهواره "پیام" اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که ماهواره قرار است در مدار قرار گیرد، باید ماهواره‌بر با یک سرعت خاصی ماهواره را به مدار تزریق کند.
 
وی با تاکید بر اینکه در پرتاب ماهواره پیام، ماهواره‌بر نتوانست سرعت لازم را اعمال کند، یادآور شد: این امر نشان می‌دهد که اشکال در ماهواره نبوده است.
 
به گفته رییس سازمان فضایی، از زمانی که "پیام" پرتاب شد، از همان لحظه اطلاعات این ماهواره دریافت و ارتباط آن با ایستگاه زمینی برقرار شد.
 
براری تصریح کرد: همان طور که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید داشتند، به صورت جدی، توسعه زیر ساخت‌های فضایی بومی در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد و با سرعت روند توسعه فضایی را ادامه خواهیم داد.
 
وی با بیان اینکه پرتاب بامداد امروز تجربه موفقی برای ما بود، افزود: در عرصه فضایی به دلیل پیچیدگی‌هایی که هم ماهواره و هم ماهواره‌بر دارند، هر حرکتی در این زمینه، رو به جلو است و هیچ حرکتی منجر به شکست نمی‌شود و دستاوردهایی که در پرتاب امروز به دست آوردیم، به ما کمک خواهد کرد که مشکلات خود را در فرآیندهای بعدی برطرف کنیم.
 
رییس سازمان فضایی تاکید کرد: پرتاب امروز، به ما جرات داد که با توان داخلی هم ماهواره عملیاتی بسازیم، هم ماهواره‌برهای عملیاتی طراحی کنیم و هم بتوانیم ماهواره و ماهواره‌برها را با هم تطبیق دهیم.
 
براری با بیان اینکه در پرتاب ماهواره پیام اشکال جزیی ایجاد شد، اظهار کرد: ما در حال برطرف کردن این اشکال خواهیم بود، ولی مهمترین دستاورد این پرتاب این بود که دانشمندان کشور به دانش طراحی و ساخت ماهواره و ماهواره‌بر دست پیدا کردند.
 
وی اضافه کرد: این گفته به این معنا است که ساخت ماهواره و ماهواره‌بر در زمان بسیار کمتری امکان‌پذیر خواهد بود. تیم تحقیقاتی "پیام" اکنون قادر خواهند بود که این ماهواره را در مدت ۶ ماه بسازند.
 
به گفته وی، قرارداد طراحی و ساخت ماهواره "پیام" در سال ۱۳۸۷ منعقد شد و قرار بود این ماهواره با همکاری مشترک دیگر کشورها و با پرتاب‌گر خارجی صورت گیرد، ولی تا سال ۱۳۹۱ هیچ کشوری حاضر به همکاری نشد؛ از این رو تیم تحقیقاتی داخلی بر اساس توان خود اقدام به طراحی و ساخت ماهواره و هم ماهواره‌بر کردند.
 
براری با بیان اینکه دانش فضایی کسب شده بسیار ارزشمند است، گفت: ما به این موضوع می‌بالیم و تجربه امروز نیز تجربه‌ای برای برطرف کردن ضعف‌های این حوزه خواهد بود تا اشکالات کوچک برطرف شوند.
 
رییس سازمان فضایی در پاسخ به این سوال که آیا ماهواره‌هایی که در پرتاب ناموفق هستند، قابل بازیافتند یا خیر، توضیح داد: ماهواره‌هایی که وارد جو می‌شوند، می‌سوزند و ماهواره و ماهواره‌بر به طور کامل سوخته می‌شوند.
 
براری با بیان اینکه در حال حاضر چندین ماهواره در حال تکمیل است، افزود: در حال حاضر ماهواره‌های "ظفر" و "ناهید ۲" در حال تکمیل است و ماهواره "ناهید ۱" به پایان رسیده است.
 
رییس سازمان فضایی با اشاره به ماهواره "دوستی" دانشگاه شریف، توضیح داد: این ماهواره دارای وزن ۵۰ کیلوگرم است که در مدار ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر قرار خواهد گرفت.
 
وی اضافه کرد: تیم تحقیقاتی این طرح در حال حاضر در حال انجام تست‌های سازگاری نهایی هستند. تست‌های سازگاری قبلا انجام شده است و تیم تحقیقاتی در حال انجام تست سازگاری مجدد هستند.
 
براری در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است روزی فعالیت‌های فضایی کشور متوقف شود، خاطر نشان کرد: عزم ما در این زمینه جزم است و پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس‌جمهوری و همچنین اسناد بالا دستی چون سند دوم ۱۰ ساله فضایی، ما به روند توسعه در این حوزه با جدیت ادامه خواهیم داد و قرار نیست این فعالیت‌ها تضعیف شود.
 
وی در پایان با اشاره به سرنوشت ماهواره "پیام"، اظهار کرد: بعد از پرتاب ماهواره پیام، مهندس جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در میان تیم تحقیقاتی ماهواره "پیام" حاضر شد و بر اجرای پروژه دیگر در زمینه ساخت ماهواره عملیاتی تاکید کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.