تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 13, 2019
14:26 چهارشنبه، 24ام بهمنماه 1397
کد خبر: 97696

همکاری پلیس فتا و اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی برای رفع مشکل دیوار

کارگروهی با حضور پلیس فتای کشور و اتحادیه کسب و کارهای مجازی برای بررسی تخصصی مشکلات پیش‌آمده میان پلیس فتا و دیوار هفته آینده در این اتحادیه تشکیل می‌شود.
 
رضا الفت نسب، سخنگوی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی با اعلام این خبر  اعلام کرد: «در رابطه با مسئله‌ای که برای پلتفرم دیوار پیش آمده است، مذاکراتی را با پلیس فتای کشور (فتا ناجا) آغاز کردیم و قرار است هفته آینده کارگروهی را برای بررسی تخصصی‌تر این موضوع راه‌اندازی کنیم.»
 
هفته گذشته رئیس پلیس فتای تهران بزرگ اعلام کرده بود که از دادسرای جرایم رایانه‌ای درخواست شده تا زمانی که مسئولان سایت دیوار راهکاری برای امنیت مراجعه‌کنندگان در نظر نگیرند آن را مسدود کنند.
 
الفت نسب با اشاره به اینکه در این کارگروه درباره موارد امنیتی مدنظر دادستانی و پلیس فتا بحث فنی صورت خواهد گرفت ادامه داد: «بخش زیادی از اصلاحات مورد نیاز برای بهبود وضعیت این سایت‌ها باید از سمت نهادهای حاکمیتی انجام شود. از جمله برقراری دسترسی به وب‌سرویس‌های مورد نیاز.» به گفته سخنگوی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی اقداماتی که باید از جانب وب‌سایت‌ها انجام شود نیز مشخص می‌شود تا دغدغه‌های موجود را حل و فصل کنیم.
 
او در پاسخ به این سوال که به طور مشخص کدام وب‌سرویس‌های حاکمیتی می توانند به حل این موضوع کمک کنند اعلام کرد: «سامانه شاهکار، ثبت احوال یا هر جایی که بتوانند به شناسایی و از بین بردن کاربران فیک کمک کند. » به گفته سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی یکی از معضلات اصلی در امنیت کاربران کسب‌وکارهای مجازی، شماره‌های موبایل فیکی است که روی اپراتورهای موبایل فعال هستند و کنترل این قبیل موارد نه در توان کسب‌وکارهای اینترنتی، بلکه دست اپراتورها و هر نهادی است که بتواند وب سرویس بدهد و اعتبار آنها را تایید کنند.
 
به گفته او در مرحله اول، جلسات این کارگروه با حضور نمایندگان اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی و پلیس فتا خواهد بود اما در ادامه، نمایندگان سایت‌های اینترنتی نیازمندی‌ و خرید و فروش کالاهای دست‌دوم همچون دیوار نیز حضور خواهند داشت.
 
الفت نسب با یادآوری اینکه مخاطرات در حوزه کسب‌وکارهای اینترنتی طبیعی است و تعداد آنها هرگز به صفر نمی‌رسد بر لزوم تعامل با پلیس فتا برای کاهش این مخاطرات تاکید کرد و گفت:‌ «درخواست ما از پلیس فتا این است که این جریان را به صورت مدیریت شده در رسانه ها مطرح کنند. چون باعث نگرانی کاربران شده است. بسیاری از آنها کسب‌وکار خود را روی دیوار آگهی می‌کنند.»
 
او همچنین با اشاره به اینکه پلیس فتای کشور آماده همکاری برای حل این موضوع در کارگروه است ادامه داد: «ما مذاکرات خود را با فتای کشور (فتا ناجا) انجام دادیم نه فتاهای استان‌ها. بنابراین تعاملات ما در سطحی است که اقدامی مثمر ثمر برای کل کشور محقق شود.» به گفته او پلیس فتا در مورد سایر پرونده‌ها از جمله مسدود شدن حساب کسب‌وکارهای اینترنتی به دلیل استفاده کاربران خاطی آن از کارت‌های بانکی جعلی نیز تعاملاتی را در این کارگروه داشته باشد.
 
سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی بر لزوم فرهنگ‌سازی برای کاهش مخاطرات فضای مجازی تاکید کرد و گفت: «این فرهنگ‌سازی به تنهایی از عهده بخش خصوصی بر نمی‌آید. صدها کلیپ برای آموزش نحوه آگهی دادن و نکات امنیتی تولید شده است اما انتشار  این کلیپ‌ها در رسانه‌ای همچون صداوسیما صرفا از عهده بخش خصوصی بر نمی‌آید. اگر پلیس و حاکمیت این موضوع را مهم می‌دانند به ما در فرهنگ‌سازی کمک کنند.»
 
به گفته الفت نسب، بستن سایت‌های نیازمندی، مردم را به سمت کانالهای غیر قانونی وغیرایرانی سوق می‌دهد و دیگر نمی‌توان چیزی را آنجا پیگیری کرد اما در کسب‌وکارهای ایرانی می‌توان سرنخی از افراد خاطی پیدا کرده و موضوع را پیگیری کنیم.
 
به دنبال درخواست جدید پلیس فتای تهران برای مسدودسازی پلتفرم دیوار رئیس سازمان فناوری اطلاعات هفته گذشته و در گفت‌وگو با ایرنا گفته بود که همیشه اولین راه‌حل نباید فیلترینگ باشد. امیر ناظمی اعلام کرده بود که برای حل مشکل احراز هویت کاربران در پلتفرم‌هایی مانند دیوار زیرساخت‌های لازم برای اتصال این سرویس‌ها به سامانه شاهکار در حال آماده‌سازی است.
 
در مقابل این اظهارت اما کاظمی، رئیس پلیس فتای تهران، اتصال دیوار به سامانه شاهکار برای حل موضوع احراز هویت کاربران را راه حل این موضوع ندانسته و در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرده بود: «آن سامانه ارتباطی به این موضوع ندارد و از طریق شماره تلفن هویت فرد را پیدا می‌کند. پس اینکه پلتفرم دیوار به سامانه شاهکار متصل بشود یا نشود تفاوتی در امنیت کاربران آن ایجاد نمی‌کند. سایت دیوار یک شرکت انتفاعی است که در حال نفع بردن از مبادلات در این سرویس است بنابراین خودشان هم باید امنیت پلتفرم خود را برقرار کنند.»
 
همچنین مدیر روابط‌عمومی پلتفرم دیوار در واکنش به اظهارت اخیر رئیس پلیس فتای تهران مبنی بر تامین امنیت کامل کاربران دیوار توسط این پلتفرم اعلام کرد که این سرویس به تنهایی امکان تامین امنیت کامل کاربران خود را ندارد. براساس اظهارت ایمان مشعلچیان احراز هویت کاربران در فضای مجازی برای ایجاد امنیت آنها یک زنجیره است که در این زنجیره علاوه بر کسب‌وکار اینترنتی، دولت، اپرتورهای ثابت و همراه و پلیس هم باید نقش داشته باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.