تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

March 10, 2019
14:43 یکشنبه، 19ام اسفندماه 1397
کد خبر: 98202

خرید و فروش اینترنتی ارز ممنوع است

رییس اداره تشخیص جرایم مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، گفت: شهروندانی که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارند حتما برای تهیه ارز به صرافی‌هایی که مورد تایید بانک مرکزی هستند ، مراجعه کنند.
 
سرهنگ حمید کیانی با بیان اینکه بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی هرگونه خرید و فروش ارز در فضای مجازی حتی صرافی‌های مجاز ممنوع است، اظهار کرد: لذا هرگونه خرید و فروش ارز در این ایام در فضای مجازی و یا بستر شبکه‌های اجتماعی صورت بگیرد امری غیر قانونی بوده و به احتمال بسیار زیاد از سوی مجرمان سایبری صورت می‌گیرد.
 
وی افزود: شهروندانی که قصد مسافرت به خارج از کشور را دارند حتما برای تهیه ارز به صرافی‌هایی که مورد تایید بانک مرکزی هستند، مراجعه و از خرید و فروش ارز در فضای مجازی خودداری کنند.
 
رییس اداره تشخیص جرایم مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا، احتمال گرفتار شدن در دام فیشینگ را یکی از موارد مجرمانه در معاملات ارزی در بستر فضای مجازی دانست و گفت: در پی ترفند فروش ارز در بستر فضای مجازی، مجرمان سایبری با شگرد فیشینگ اطلاعات بانکی شما را سرقت کرده و اقدام به برداشت‌ غیر مجاز خواهند کرد.
 
کیانی ادامه داد: احتمال فروش دلار تقلبی نیز دور از انتظار نیست و در پی این امر نه تنها سرمایه شما به سرقت رفته، بلکه به همراه داشتن این دلارهای تقلبی خصوصا در کشورهای دیگر می‌تواند برای شما دردسر آفرین باشد.
 
این مقام  انتظامی  همچنین در خصوص خرید کارت‌های اعتباری مثل مستر کارت برای مسافرت‌های خارجی نوروزی هشدار داد و گفت: احتمال فیشینگ بودن درگاه‌های بانکی فروش اینگونه کارت‌ها وجود دارد.
 
رییس اداره تشخیص جرایم مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا یادآور شد: به نام بودن اینگونه کارت‌ها برای فرد یک ضرورت است و در صورتی که کارت اعتباری شما به نام شما نباشد می‌تواند در خارج از کشور برای شما مشکلاتی فراهم کند، مثلا سرقتی بودن کارت مطرح می‌شود که مجازات آن مطابق قوانین هر کشور فرق دارد.
 
وی فروش کارت‌های اعتباری جعلی در این خصوص در بستر فضای مجازی را با توجه به مسافرت‌های نوروزی بعید ندانست و افزود: حتما برای تهیه ارز یا کارت‌های اعتباری به صرافی‌های مجاز مراجعه نمائید و مراحل قانونی را درآن مد نظر داشته باشید تا در طول مسافرت خود در خارج از کشور با مشکل مواجه نشوید.
 
براساس گزارش سایت پلیس، کیانی در پایان گفت: هموطنان می‌توانند آخرین آموزش‌های لازم و هشدارهای سایبری را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی cyberpolice.ir دریافت کنند، ضمن آن‌که در صورت مواجه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به بخش گزارش مردمی اعلام کنند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.