امینت

تلفن همراه

March 11, 2019
18:35 دوشنبه، 20ام اسفندماه 1397
کد خبر: 98231

ایران هدف بیشترین حملات بدافزارهای موبایلی در سال 2018

مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری اعلام کرد ایران هدف بیشترین حملات و شایع‌ترین بدافزار‌های موبایلی قرار دارد.
 
حملات مهاجمان سایبری در سال گذشته میلادی به نسبت سال 2017 به کاربران موبایل قریب به دو برابر افزایش داشته است که ایران دارای بیشترین حملات بوده است.
 
مهاجمان سایبری در سال 2018 با استفاده از نرم‌افزارهای مخرب 116.5 میلیون بار به گوشی‌های موبایل حمله کرده اند که این تعداد در سال 2017 قریب به 64.5 میلیون بار‌ است.
 
آزمایشگاه کسپرسکی در گزارشی اعلام کرد: با وجود این افزایش چشمگیر حمله به گوشی‌های موبایل، افزون بر ۵ میلیون بسته نمونه‌های بدافزار در طول سال گذشته میلادی شناسایی شدند.
 
مهاجمان در حمله به گوشی‌های تلفن همراه کاربران ایرانی از شایع‌ترین بدافزار موبایلی با نام تروجان اندرویدی Trojan.AndroidOS.Hiddapp استفاده کرده‌اند.
 
مهاجمان  از روش‌های کاملا تست ‌شده مانند SMS اسپم استفاده کرده‌اند و به آزمایش تکنیک‌هایی مانند ربودن DNS نیز تمایل نشان داده‌اند، که قبلا فقط برای حمله به پلتفرم‌های دسکتاپ استفاده می‌شد.
 
منتقل‌کننده‌ها (Trojan-Dropper) که برای دورزدن سیستم‌های تشخیص طراحی‌ شده‌اند، حمله به حساب‌های بانکی از طریق دستگاه‌های تلفن‌همراه، برنامه‌هایی که می‌توانند توسط مجرمین سایبری برای ایجاد آسیب استفاده شوند مانند:  (RiskTool)، برنامه‌های تبلیغ‌افزار از محبوب‌ترین ابزارها و تکنیک‌های حمله مهاجمان به تلفن‌های ‌همراه بوده است.
 
اگر چه تروجان‌های بانکی موبایل قبلا سرویس‌های دسترسی به خدمات را هدف حمله قرار داده‌ بودند، اما مهاجمین یک برنامه کاملا قانونی و مجاز را در سال ۲۰۱۸، تحت‌کنترل گرفته و آن را مجبور به اجرای یک برنامه بانکداری برای انجام عملیات انتقال پول در دستگاه قربانی‌ها کردند.
 
در میان نمونه‌های بدافزار شناسایی‌شده توسط کسپرسکی در سال ۲۰۱۸، خطرناک ترین آنها Trojan.AndroidOS.Triada.dl و Trojan.AndroidOS.Dvmap.a، بودند که البته جزو گسترده‌ترین‌ها نبودند.
 
کارشناسان معاونت بررسی مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری می‌گویند: تهدیدات موبایلی به طور مستمر در حال تکامل هستند و این توسعه تنها در تعداد بدافزارها نیست و افزایش حملات بدافزارهای موبایلی، اهمیت پیروی از نکات امنیتی این حوزه را بیش از پیش نمایان می‌کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.