امنیت

فناوری اطلاعات

April 24, 2019
15:48 چهارشنبه، 4ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99022

حمله هکرهای روسی به سفارت‌خانه برخی کشورها

کارشناسان فعال در موسسه تحقیقاتی چک پوینت با انتشار گزارشی اعلام کرده‌اند که هکرها و مجرمان سایبری روسی به سفارت خانه‌های برخی از کشورهای اروپایی بسیاری در سراسر جهان حمله کرده‌اند.
 
در سال‌های اخیر که حملات سایبری به نهادهای مختلف دولتی، بانکی و غیر دولتی شدت گرفته است، اخبار و گزارش‌های متعددی در خصوص حملات هکرهای تحت حمایت دولت روسیه و کره شمالی در رسانه‌ها منتشر شده است که زنگ خطر حملات سایبری به نهادهای دولتی و غیر دولتی که اطلاعات محرمانه و مهم متعددی دارند، به صدا درآورده است.
 
حالا طبق گزارش جدیدی که در وب سایت theverge آمده نشان می‌دهد که کارشناسان و متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری دریافته و اعلام کرده‌اند که هکرهای تحت حمایت دولت روسیه تاکنون توانسته‌اند با ارسال ایمیل‌های آلوده‌ای که در آنها لینک و فایل‌های ضمیمه مخرب درج شده بوده ، به اطلاعات محرمانه ، سری و ارزشمندی بسیاری که در سفارت خانه‌های بسیاری از کشورهای اروپایی دسترسی و نفوذ پیدا کنند که این امر موجب نگرانی بسیاری از این کشورهای اروپایی شده است.
 
هکرهای روسی تاکنون توانسته‌اند به اطلاعات ارزشمند و محرمانه متعددی که توسط مقامات فعال در سفارت خانه کشورهای اروپایی در نپال، گویان، کنیا، ایتالیا، لیبی، برمودا و لبنان جابجا و منتقل شده است، دسترسی پیدا کرده و با ارسال ایمیل‌های آلوده و مخرب به اهداف و انگیزه‌های خود دست یابند.
 
محققان و پژوهشگران مؤسسه چک پوینت بر این باورند که مجرمان سایبری و هکرهای روسی بعد از ارسال ایمیل‌های مذکور که به فایل‌های اکسل آلوده‌ای ضمیمه شده بوده‌اند، قادر بودند به کلی کنترل رایانه و صفحه کاربری سفارت خانه موردنظر را در دست گرفته و وارد تمامی اطلاعات سری و محرمانه موجود در پست الکترونیکی مربوطه شوند.
 
در سال‌های اخیر به خصوص سال گذشته میلادی، حملات سایبری و نفوذهایی که به بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری کوچک و بزرگ در جهان اتفاق افتاد، بعد از بررسی و تحقیقات فراوان معلوم شد که ردپایی از حمایت دولت‌های مختلف نظیر روسیه و کره شمالی نیز در آن وجود داشته است و این بدان معناست که هکرها و مجرمان سایبری بدون حمایت مستقیم یا غیرمستقیم افراد و نهادهای دولتی دست به هک و نفوذ به اطلاعات بانک‌های جهان نمی‌زنند چراکه از خطرات و تهدیدهای بزرگ آن باخبر و مطلع بوده و بدون حمایت‌های مالی هنگفت حاضر به انجام چنین کاری با ریسک بالا نخواهند بود.
 
آنها در ادامه گزارش مفصل خود عنوان کرده‌اند که هنوز هدف و انگیزه هکرهای روسی که به سفارت خانه‌های مذکور حمله کرده‌اند، معلوم و مشخص نشده اما پیش‌بینی می‌شود که منطقه جغرافیایی کشورهای موردحمله از اهمیت خاص و بسزایی برخوردار بوده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.