لبه تکنولوژی

May 17, 2019
18:15 جمعه، 27ام اردیبهشتماه 1398
کد خبر: 99638

ساخت زبان الکترونیکی که ادویه غذاها را تشخیص می‌دهد

محققان دانشگاه واشنگتن موفق به توسعه یک زبان الکترونیکی شده‌اند که طعم و میزان ادویه‌ها را در غذا تشخیص می‌دهد.
 
به گزارش گیزمگ، اگر شما به عنوان یک تست کننده طعم غذاها کار می‌کنید، فقط قادر به چشیدن و تشخیص چند نمونه در یک زمان محدود خواهید بود. پس از آن، حسگرهای تشخیص طعم روی زبان شما بی‌حس می‌شوند و نیاز به استراحت دارند.
 
اما یک "زبان الکترونیکی" جدید که به تازگی توسعه یافته است می‌تواند با دقت طعم و ادویه چندین غذا را به صورت همزمان اندازه‌گیری کند.
 
این زبان الکترونیکی توسط دانشمندان دانشگاه ایالتی واشنگتن ساخته شده و بر روی نمونه‌های پنیر حاوی سطوح مختلف کپسایسین (عامل تندی فلفل‌ها) آزمایش شده است.
 
هنگامی که این زبان الکترونیکی با داوطلبان انسانی مقایسه شد مشخص شد که این دستگاه می‌تواند سطح کپسایسین را نسبت به انسان‌ها به درستی شناسایی کند، به خصوص که حسگرهای زبان انسان پس از مدت کوتاهی مرخص می‌شوند.
 
علاوه بر این ادعا می‌شود که زبان الکترونیکی نه تنها در اندازه‌گیری طعم دهنده‌ها خوب عمل می‌کند بلکه در تشخیص تفاوت‌های ظریف غذاها نیز بهتر از انسان است. سازندگان این دستگاه معتقدند که هنوز هم جا برای کمک به افراد در ارزیابی عطر و طعم‌ها وجود دارد و این زبان الکترونیکی نیز در همین راستا ساخته شده است.
 
به عنوان مثال اگر یک شرکت به دنبال تهیه یک محصول غذایی جدید باشد و از ۲۰ فرمول مختلف در ساخت آن استفاده کند با این زبان الکترونیکی به راحتی می‌تواند متعادل‌ترین و خوشمزه‌ترین فرمول را پیدا کند، در حالی که سلیقه در چشایی انسان دخیل است و همچنین زبان انسان نمی‌تواند همزمان چندین طعم را از هم تفکیک کند و انجام این کار توسط انسان‌ها به فرآیندی طولانی منجر خواهد شد و چندین روز طول می‌کشد.
 
مقاله‌ای در مورد این زبان الکترونیکی اخیراً در مجله Food Science منتشر شده است.
 
زبان‌های الکترونیکی که قبلاً توسعه یافته‌اند برای چشیدن و ارزیابی کیفیت عسل، میوه و نوشیدنی‌ها طراحی شده بودند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.