تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 27, 2019
16:23 شنبه، 5ام مردادماه 1398
کد خبر: 101236

برگزاری انتخابات الکترونیکی پس از ۳۱ سال

حدود ۳۱ سال به طول انجامید تا بالاخره یک انتخابات تمام الکترونیکی برگزار شود. البته نه توسط دولت و وزارت کشور بلکه توسط شهرداری.
به گزارش پیوست انتخابات شورایاری‌ها امروز (۴ مردادماه) به صورت تمام الکترونیکی برگزار شد و به گفته محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران برگزاری الکترونیکی انتخابات شورایاری‌ها تمرینی برای ارتقای فناوری در انتخابات جمهوری‌اسلامی است.
 
براساس توییت آرش حسینی میلانی، نماینده مردم تهران در پنجمین دوره شورای شهر تهران نیز با دستور محمدجواد آذری جهرمی، وزیر فناوری اطلاعات امروز کلیه برنامه‌های اجرایی و عملیاتی درشبکه اینترنت کشور که تاثیر نامطلوب بر برگزاری الکترونیکی انتخابات دارد به تعویق افتاده است.
 
در اکثر محل‌های اخذ رای مراحل چگونگی شرکت در انتخابات الکترونیکی به صورت پوستر نمایش داده شده بود. براساس این پوسترها  انتخابات به صورت تمام الکترونیکی ۶ مرحله دارد.
 
 
مرحله اول احراز هویت رای‌دهندگان است. دراین مرحله دیگر نیازی به شناسنامه و مهر خوردن روی آن نیست و با کارت ملی هوشمند توسط دستگاه‌های مستقر هویت فرد رای‌دهنده و اینکه پیش از آن رای نداده باشد، بررسی می‌شود. این مرحله البته در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و دوره دهم مجلس شورای اسلامی هم وجود داشت و به تازگی در جلسات شورای نگهبان و وزارت کشور نیز شورای نگهبان با کلیات احراز هویت الکترونیکی به منظور برگزاری انتخابات الکترونیکی موافقت کرده بود.
 
 
پس از احراز هویت کارت مجوز رای در اختیار رای دهنده قرار می‌گیرد.
 
 
در مرحله دوم رای‌دهنده به صندوق‌‌های الکترونیکی مراجعه می‌کند. کارت مجوز رای را روی محل تعیین شده قرار می‌دهد و کد نامزدهای مورد نظر خود را وارد می‌کند. پس از وارد کردن کد، نام و نام‌خانوادگی همراه با عکس فرد نمایش داده می‌شود. پس از پایان ورود کدهای نامزدها، رای‌دهنده دکمه اتمام رای‌گیری را فشار داده و داخل محفظه‌ای کپی از اسم‌ها صادر می‌شود. در این مرحله فرد می‌تواند نام و کد نامزدها را بررسی کند و سپس کاغذ به درون صندوق کشیده می‌شود.
 
 
در پایان نیز رای‌دهنده به محلی که در ابتدا احراز هویت شد، مراجعه و با تحویل کارت مجوز رای، کارت ملی خود را دریافت می‌کند.
 
این اولین تجربه برگزاری انتخابات به صورت کاملا الکترونیکی در شهر تهران است و این انتخابات می‌تواند کلید برگزاری انتخابات الکترونیکی در دوره‌های آتی را بشکند. دراین مدت نیز محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در صفحه توییتر خود از عدم مشکل در دستگاه‌های اخذ رای الکترونیکی و نگاه مثبت و مشتاقانه مردم به فناوری گفت.
می‌توان امیدوار بود با موفق برگزار شدن این انتخابات به صورت الکترونیکی، شورای نگهبان بالاخره نظر مساعد خود را برای الکترونیکی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی ۹۸ و انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ اعلام کند.
 
 
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.