امنیت

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

September 15, 2019
15:24 یکشنبه، 24ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103606

مجسمه‌ها را به GPS مجهز کنید

نیروی انتظامی پیشنهاد کرده است برای جلوگیری از سرقت مجسمه‌ها، از ردیاب و GPS استفاده کنند.
 
 
 سریال سرقت مجسمه‌ها از سال 1389 در تهران آغاز شد و پس از نزدیک به یک دهه، این پرونده همچنان حل نشده باقی مانده است. در سال 89 تعداد 12 مجسمه از جمله مجسمه‌های ستارخان، باقرخان و شریعتی در تهران با وزنی بین 70 تا 700 کیلوگرم به سرقت رفت.
 
هرچند سرقت مجسمه‌ها پس از آن کاهش یافت ولی هرازچند گاهی خبری از سرقت یک مجسمه شنیده می‌شود. آخرین آن هم مردادماه امسال تندیس «قیصر امین پور» شاعر معاصر از میدانی به همین نام در ابتدای بولوار سعادت آبادتهران به سرقت رفت. این مجسمه برنزی در سال 92 نصب شده بود و شهرداری تهران گفته است که دوباره آن را خواهد ساخت.
 
اما چطور باید از سرقت مجسمه‌ای جلوگیری کرد؟ جانشین رییس پلیس پیشگیری تهران پیشنهادهایی را برای محافظت از مجسمه ها و سردیس های پایتخت ارائه کرد که یکی از آنها نصب موقعیت‌یاب است.
 
جلیل موقوفه‌ای در گفت و گو با ایسنا با اشاره به سرقت سردیس «قیصر امین‌پور» در محدوده سعادت‌آباد تهران درباره اقداماتی که می‌تواند برای جلوگیری از این سرقت‌ها انجام شود گفت: پیشنهاد ما به عنوان پلیس پیشگیری پایتخت نه تنها به مسوولان شهرداری بلکه به کل سازمانهای دولتی، سازمان‌های خصوصی، سازمان‌های نیمه دولتی این است که اگر می خواهند آثاری مثل مجسمه‌ها را که شاید بعضی از آن‌ها ارزش زیادی داشته باشند در مکان‌های عمومی قرار دهند  حتما به مسایل امنیتی و انتظامی آن توجه کنند.
 
وی با بیان اینکه باید در این زمینه هماهنگی‌هایی هم با پلیس انجام شده و ما از محل نصب این مجسمه ها مطلع شویم، گفت: یکی از پیشنهادات ما برای جلوگیری از سرقت مجسمه ها و سردیس ها استفاده از موقعیت یاب‌ است.
 
موقوفه‌ای ادامه داد: برای حفاظت بیشتر از مجسمه‌ها می‌توان از موقعیت‌یاب‌ها استفاده کرد. همچنین می‌توان مجسمه‌ها را در محل‌های نزدیک به دوربین‌های مداربسته قرار داد.
 
جانشین رییس پلیس پیشگیری پایتخت درباره اینکه آیا باید نصب تمام المان‌ها و نمادها را به پلیس گزارش داد، گفت:  مجسمه‌های معمولی نیازی به هماهنگی با پلیس ندارد اما درباره مواردی مثل سردیس «قیصر امین پور» که ارزش مادی وهمینطور معنوی دارد و نیز دیگر مجسمه های اینچنینی باید هماهنگی‌هایی را انجام داد تا تمهیداتی در زمینه حفاظت از آن‌ها اندیشیده شود.
 
وی با بیان اینکه متاسفانه تا کنون چنین اقدامی انجام نشده است، گفت: پلیس این آمادگی را دارد که  شیوه‌های مراقبت و پیشگیری را به سازمان‌ها ارائه کند تا از این دسته از سرقت‌ها جلوگیری شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.