اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 16, 2019
10:51 دوشنبه، 25ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103630

همکاری ۸۰ درصدی صندوق توسعه ملی در توسعه ماهواره‌های مخابراتی/راه‌اندازی ۲ ایستگاه فضایی دیگر

 
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به تصویب پروانه ماهواره‌های مخابراتی با همکاری سازمان تنظیم مقررات گفت: بر اساس این مصوبه بخش خصوصی می‌تواند با سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی در این عرصه ورود کند، ضمن آنکه صندوق توسعه ملی نیز ۸۰ درصد سرمایه‌گذاری را به صورت وام هشت ساله تامین خواهد کرد.
 
 دکتر براری امروز در سمینار "ماهواره‌های مخابراتی و نقش توسعه‌ای و اقتصادی آن‌"، با تاکید بر این‌که این سازمان دارای دو جایگاه توسعه فناوری و توسعه بازار است، گفت: در راستای توسعه فناوری یکی از دغدغه‌های ما ایجاد زیرساخت‌های فضایی است که این اقدام از یک دهه گذشته آغاز شده است.
 
وی طراحی و تکمیل سه ماهواره در سال گذشته را از جمله این اقدامات نام برد و ادامه داد: سری ماهواره‌های ناهید را در دستور کار است تا بتوانیم تا انتهای سند چشم‌انداز، ماهواره‌های مخابراتی خود را در مدار قرار دهیم.
 
براری، ایجاد سه دستگاه فضایی در بوشهر، قشم و ماهدشت را از دیگر اقدامات سازمان فضایی برای توسعه فناوری فضایی نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن عملیات اجرایی ساخت ایستگاه فضایی سلماس و چناران نیز تا یک ماه آینده آغاز می‌شود.
 
رییس سازمان فضایی ایران ایجاد پایگاه پرتاب را از دیگر برنامه‌های زیرساختی این سازمان نام برد و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن سازمان فضایی جایگاه اپراتوری را پیگیری خواهد کرد که در این راستا با همکاری سازمان تنظیم مقررات، زیرساخت‌های لازم را برای جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه ماهواره‌های مخابراتی فراهم کرده‌ایم.
 
وی صنعت ماهواره‌های مخابراتی را یک صنعت پرشتاب توصیف کرد و یادآور شد: بیش از یک سوم اقتصاد صنعت فضایی مربوط به ماهواره‌های مخابراتی می‌شود که ما نیز در این حوزه اقداماتی را انجام داده‌ایم.
 
براری، سرمایه‌گذاری بخش دولتی و خصوصی در ایجاد مخابرات ثابت و سیار را از جمله این اقدامات ذکر کرد و گفت: در این بخش در دولت یازدهم و دوازدهم، ۵۰۰۰ میلیارد تومان از سوی بخش دولتی و ۲۵ هزار میلیارد تومان از طریق بخش خصوصی در مخابرات سیار و ثابت سرمایه‌گذاری شده است و شاهد توسعه باند پهن هستیم که متعاقب آن نیز حضور استارتاپ‌ها در این شبکه را شاهد هستیم.
 
رییس سازمان فضایی ایران با اشاره به حضور ۴۵۰ ماهواره مخابراتی اپراتور در دنیا خاطر نشان کرد: علاوه بر آن ۴۵ کشور نیز صاحب ماهواره‌های مخابراتی هستند و تقریبا ۱۵۰ میلیارد دلار اقتصاد این بخش را شامل می‌شود.
 
وی با اشاره به اختصاص یک درصد مساحت دنیا و یک درصد جمعیت دنیا به ایران، اظهار کرد: علاوه بر آن ایران با ۱۵ کشور دنیا هم مرز است که این فرصت خوبی برای ما در صنعت ماهواره مخابرات ایران است.
 
به گفته رییس سازمان فضایی ایران، در صورت جذب یک درصد از اقتصاد ماهواره مخابراتی ۱.۵ میلیارد دلار سهم ایران از اقتصاد ماهواره‌های مخابراتی خواهد شد.
 
براری با تاکید بر این‌که شرکت‌های مخابراتی در سال‌های اخیر با تلاش خود توانسته‌اند چراغ این صنعت را روشن نگه دارند، خاطر نشان کرد: در سیل امسال نیز این شرکت‌ها ۷۰ سایت ثابت و سیار را در استان‌های سیل زده ایجاد کردند.
 
وی عدم تصدی‌گری را از برنامه‌های سازمان فضایی نام برد و گفت: ما برای این منظور بسترسازی‌هایی برای ورود بخش خصوصی ایجاد کرده‌ایم که از آن جمله می‌توان به تصویب پروانه ماهواره مخابراتی با همکاری سازمان تنظیم مقررات اشاره کرد.
 
رییس سازمان فضایی ایران با تاکید بر این‌که این پروانه مصوب، بسترسازی‌های لازم را برای حضور بخش خصوصی فراهم کرده است، ادامه داد: بر اساس این پروانه بخش خصوصی می‌تواند با سرمایه‌گذاران بین‌المللی به این عرصه ورود کند، ضمن آنکه صندوق توسعه ملی نیز ۸۰ درصد سرمایه‌ گذاری حوزه ماهواره‌های مخابراتی را به صورت وام هشت ساله و با سود سه درصد تامین خواهد کرد.
 
براری با تاکید بر این‌که بر اساس مصوبات، سرمایه‌های خارجی تا ۴۹ درصد می‌تواند در توسعه این صنعت مشارکت داشته باشد، گفت: در این راستا ۱۰ تا از شرکت‌های بزرگ تعاملات جدی را با ما آغاز کرده‌اند و در تلاش هستیم که طی چند ماه آینده کنسرسیوم‌های مورد نیاز این حوزه شکل بگیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.