لبه تکنولوژی

September 21, 2019
15:16 شنبه، 30ام شهریورماه 1398
کد خبر: 103909

۱۰۰ هزار تصویر تولید شده به کمک هوش مصنوعی از افرادی که وجود خارجی ندارند

 
در دنیای امروز که هوش مصنوعی حر‌ف‌های زیادی برای گفتن دارد، شاهد گزارش‌های بیشماری از خلق شخصیت‌هایی هستیم که وجود خارجی ندارند. این شخصیت‌ها که تنها در قالب تصاویر، زنده هستند همگی توسط هوش مصنوعی تولید می‌شوند. کمپانی Icons8 اما تصمیم دارد تا به کمک این شخصیت‌های بی هویت، عکس‌هایی بدون مالکیت معنوی را در اختیار تولید کنندگان محتوا قرار دهد.
 
کمپانی Icons8 به کمک هوش مصنوعی، ۱۰۰ هزار عکس صورت را تولید کرده تا طراحان و تولید کنندگان محتوا به رایگان از آن‌ها در پروژه‌های خود استفاده کنند. برخلاف ایران که قوانین کپی‌رایت کوچکترین اهمیتی ندارد، در کشور‌های دیگر باید برای استفاده از عکس شخص خاصی، به او یا مالک معنوی آن مبلغی را پرداخت کنید.
 
شرکت‌های بزرگ، چندان با این مسئله مشکلی ندارند، زیرا بودجه کافی برای چنین هزینه‌هایی را در نظر گرفته‌اند. در مقابل، این تولید‌کنندگان مستقل هستند که نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بر‌آیند و در صورت استفاده غیر مجاز، پایشان به دعاوی حقوقی و دادگاه باز می‌شود. در ادامه می‌توانید ویدیو این کمپانی را مشاهده کنید.
 
هوش مصنوعی به کمک این طیف از تولیدکنندگان محتوا آمده و به آن‌ها اجازه استفاده از ۱۰۰ هزار عکس را می‌دهد تا بدون نگرانی پروژه‌های خود را به پیش ببرند. به گفته این کمپانی، تولیدکنندگان محتوا می‌توانند از این عکس‌ها در ارائه‌ها، برنامه‌های موبایل، وبسایت‌ها و هر جای دیگری که نیاز داشتند استفاده کنند و هزینه‌ای نیز پرداخت نکنند.
 
ایوان بران (Ivan Braun) خالق شرکت Icons8 می‌گوید برای آموزش این هوش مصنوعی، از عکس‌های موجود در اینترنت استفاده نکرده و خود تیم توسعه دهنده با استفاده از ۲۹ هزار عکسی که از ۶۹ مدل گرفته‌اند این هوش مصنوعی را آموزش داده‌اند. به گفته وی، این فرایند ۳ سال طول کشیده و بیش از هزاران ساعت وقف این پروژه شده است.
 
 
البته به گفته ایوان بران، این هوش مصنوعی همچنان با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند و تمام عکس‌های تولید شده آن بی اشکال نبوده است. برای مثال این هوش مصنوعی، زخمی را روی پیشانی مردی قرار داده که به نظر آقای بران، بی دلیل بوده است. یا در مورد دیگر، انگشت‌های تولید شده برای یک خانم، داخل هم فرو رفته و بد شکل نمایش داده شده است.
 
انتظار می‌رود تا این مشکلات به زودی حل شوند و تولیدکنندگان محتوا بتوانند از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری برای مقاومت علیه پرداخت هزیه‌های گزاف کپی رایت استفاده کنند. البته نکته نگران کننده می‌تواند سوءاستفاده از این تصاویر برای کار‌های شرورانه باشد که باید راه حلی برای آن در نظر گرفته شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.