اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 23, 2019
16:21 دوشنبه، 1ام مهرماه 1398
کد خبر: 104010

استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود دقت تست بینایی

 
محققان استرالیایی از هوش مصنوعی برای ابداع روشی دقیق‌تر و جزئی‌تر برای تحلیل تصاویر گرفته شده از پشت چشم استفاده کردند تا به پزشکان در تشخیص بیماری‌های چشمی کمک کنند.
 
به گزارش پایگاه اینترنتی «زد دی نت»، پژوهشگران دانشگاه فناوری کوئینزلند (QUT) در جریان این تحقیق طیفی از روش‌های یادگیری عمیق را برای تجزیه و تحلیل عکس‌هایی که مقطع‌نگار همدوسی اپتیکی (OCT) می‌گیرد، مورد کاوش قرار دادند.
 
مقطع‌نگار همدوسی اپتیکی که برای نشان دادن لایه بافت‌های مختلف عکس‌های مقطعی از چشم می‌گیرد، از ابزارهای مشترک مورداستفاده عینک‌سازان و چشم پزشکان است. تصاویر گرفته شده با این روش به پزشکان در تشخیص بیماری‌های چشمی چون گلوکوم یا آب سیاه و دژنراسیون ماکولا کمک می‌کند. دژنراسیون ماکولا که به عنوان دجنراسیون وابسته به سن ماکولا (AMD or ARMD) شناخته می‌شود یک وضعیت پزشکی است که ممکن است نتیجه آن تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید باشد.
 
این تیم تحقیقاتی اسکن‌های OCT شبکیه را از مطالعه‌ای ۱۸ ماهه بر روی ۱۰۱ کودک که از بینایی خوب و چشمانی سالم برخوردار بودند، جمع‌آوری کرده و با استفاده از این عکس‌ها یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی را برای تشخیص الگوها و تعیین مرزهای کورویید (Choroid) تربیت کردند.
 
دیوید آلونسو کانیرو از پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند و مولف ارشد این پژوهش، می‌گوید: «ما در پژوهش خود به دنبال روشی جدید برای تجزیه و تحلیل عکس‌ها و استخراج دو لایه بافتی اصلی در پشت چشم یعنی قرنیه و کرویید می‌گشتیم. توجه ویژه ما بر کرویید معطوف بود که بین اسکلرا (صلبیه) و شبکیه قرار دارد و حاوی رگ‌های خونی اصلی است که مواد مغذی و اکسیژن را به چشم می‌رسانند.»
 
«روش‌های استانداد پردازش تصویر که با OCT مورد استفاده قرار می‌گیرند لایه‌های بافت قرنیه را به خوبی تعریف و آنالیز می‌کنند اما تعداد کمی از ابزارهای بالینی OCT از نرم‌افزار تجزیه و تحلیل بافت کروییدی برخوردارند.»
 
«بنابراین یک شبکه یادگیری عمیق را تربیت کردیم تا ویژگی‌های کلیدی عکس‌ها را فراگرفته و مرزهای کرویید و قرنیه را با دقت و به طور خودکار تعیین کند.»
 
محققان کویینزلند تجزیه و تحلیل‌های انجام شده توسط هوش مصنوعی را با روش‌های آنالیز استاندارد عکس مقایسه کردند و به این نتیجه دست یافتند که برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی، در تحلیل داده‌های OCT دقیق‌تر و قابل اعتمادتر است. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.