اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 5, 2019
14:11 شنبه، 13ام مهرماه 1398
کد خبر: 104469

۴۱ درصد از کسب و کارهای فضاپایه دانش‌بنیان نیستند

 
مدیر بخش کسب و کار فضاپایه سازمان فضایی ایران با تاکید بر اینکه ۴۱ درصد از شرکت‌های فعال در حوزه کسب و کارهای دانش‌پایه دانش‌بنیان نیستند، گفت:‌ علاوه بر آن داده‌های کسب و کارهای فضاپایه بر اساس پلتفرم‌های رایگان اروپایی است که با عدم دسترسی به این پلتفرم‌ها این کسب و کارها با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند.
 
 شبنم یزدانی امروز در مراسم آغاز هفته جهانی فضا با بیان اینکه در هفته جهانی فضایی ایران با رشد سه برابری اجرای رویدادهای فضاپایه مواجه است، اظهار کرد: امسال ایران حدود ۳۶۲ رویداد را در هفته جهانی فضا اجرایی خواهد کرد. این تعداد رویداد نشان می‌دهد که مباحث ترویجی که از سال گذشته سازمان فضایی در دستور کار داشته، امروزه به بار نشسته است.
 
وی با بیان اینکه از اواخر سال ۹۶ بحث توسعه کسب و کارهای فضایی مطرح شد، خاطرنشان کرد: این طرح با مخالفت‌های زیادی مواجه شد و ورود بخش خصوصی به کسب و کارهای فضاپایه را غیرممکن می‌دانستند، ولی اکنون بعد از یک سال و نیم فعالیت، ۲۴۲ شرکت در این حوزه وارد فعالیت شده‌اند.
 
یزدانی یکی از چالش‌های فعالیت این شرکت‌ها را غیر دانش بنیان بودن آنها ذکر کرد و یادآور شد: به منظور رفع این چالش از سوی وزارت ارتباطات طرح‌هایی در دستور کار قرار دارد تا با هم افزایی سایر دستگاه‌ها بخش خصوصی در حوزه فضا مشارکت بیشتری داشته باشد.
 
مدیر بخش کسب و کارهای فضاپایه سازمان فضایی با بیان اینکه سهم کوچکی از درآمد داخلی کشور به فضا اختصاص دارد، یادآور شد: به منظور آشنا شدن کشور با کسب و کارهای این حوزه جلساتی را برگزار کردیم تا آنها را با فواید صنعت فضایی آشنا کنیم.
 
یزدانی به اقدامات سازمان فضایی در این حوزه اشاره کرد و گفت:‌ توسعه فناوری‌های ماهواره‌های بومی، خرید ماهواره با رزولوشن بالا، برگزاری مناقصه ایستگاه اخذ تصاویر و خرید داده‌ها از جمله اقدامات سازمان در این راستا بوده است.
 
یزدانی همچنین اضافه کرد: عمده کسب و کارهای فضاپایه کشور بر روی پلتفرم‌های رایگانی است که از سوی کشورهای اروپایی سرویس‌دهی می‌شود و در صورتی که دسترسی ما به این سرویس‌ها محدود شود، این شرکت‌ها دچار مشکل می‌شوند و در این راستا سازمان فضایی در حال ارائه سرویس‌ها به آنها است.
 
مدیر بخش کسب و کارهای فضاپایه، گران بودن زیرساخت‌های حوزه فضایی را از دیگر چالش‌های این حوزه نام برد و یادآور شد: بر این اساس توجیه‌پذیر نیست که بخش فضایی نسبت به ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی اقدام کرده است.
 
وی با تاکید بر اینکه ۴۱ درصد کسب و کارهای فضاپایه دانش‌بنیان نیستند، گفت: ولی این امر از سوی پژوهشگاه ارتباطات در حال اصلاح است تا با ایجاد نظام صنفی مشکلات این حوزه برطرف شود.
 
وی همچنین از راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای حوزه فعالیت‌های کسب و کار فضا پایه خبر داد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.