اپلیکیشن

امینت

تلفن همراه

November 21, 2019
12:15 پنجشنبه، 30ام آبانماه 1398
کد خبر: 105999

موسس تلگرام می‌گوید باگ‌های واتس اپ، خود خواسته و «در پشتی» هستند

 
«پاول دورف»، موسس تلگرام یک بار دیگر از امنیت پایین پیام‌رسان «واتس اپ» به تندی انتقاد کرد. این اتفاق البته به تنهایی، به هیچ وجه تازه نیست، اما این‌ بار دورف، پیام رسان رقیب را متهم به قرار دادن باگ‌های خودخواسته یا «در پشتی» در واتس‌ اپ کرده است.
 
چند روز پیش اعلام شد واتس اپ یک باگ جدی در پلتفرم خود دارد که به هکر اجازه می‌دهد با ارسال یک فایل MP4 که متادیتای آن دست‌کاری شده، کنترل بخش‌های مهمی از موبایل کاربر را بر عهده بگیرد. حالا موسس تلگرام بر ایده خود پافشاری می‌کند که این موارد باگ‌های عادی نیستند بلکه «درهای پشتی» هستند که قرار است به نهادهای نظارتی امکان نظارت را بدهند اما در گذر زمان، یک به یک در حال کشف شدن هستند. او در همین رابطه نوشته:
 
«این باگ‌ هم مانند باگ‌های قبلی، یک در پشتی است که تمام داده‌های شما در موبایل‌تان را در برابر دولت‌ و هکرها آسیب‌پذیر می‌کند. همه‌ی کاری که یک هکر لازم است برای دسترسی به دیتای شما انجام دهد، این است که یک ویدیو برای شما بفرستد.»
 
از سوی دیگر او اشاره می‌کند که واتس اپ نه تنها نمی‌تواند از امنیت پیام‌های رد و بدل شده در پیام‌رسان خودش محافظت کند، بلکه از این اپ به شکل مداوم به عنوان یک «اسب تروآ» نیز استفاده می‌شود تا سایر پیام‌ها و تصاویر ذخیره شده در موبایل کاربر نیز امنیت نداشته باشند.
 
دورف استدلال‌های مختلفی را برای این ایده‌ی خود مطرح می‌کند. برای مثال می‌گوید که فیسبوک به عنوان مالک واتس اپ، مدت‌ها پیش از اینکه واتس اپ را خریداری کند، در برنامه‌های نظارتی آمریکا (NSA) مشارکت داشته است.
 
موسس تلگرام اعتقاد دارد که بعید است رفتار فیسبوک به عنوان مالک واتس اپ در سال‌های اخیر تغییری کرده باشد و به کاربران توصیه کرده صرفاً اگر با این مسئله مشکلی ندارند که روزی تمام پیام‌ها و تصاویرشان به شکل عمومی منتشر شود، واتس اپ را روی موبایل خود نگه دارند.
 
واتس‌ اپ البته اخیراً در آپدیتی تلاش کرده تا این مشکل را رفع کند، اما حقیقت این است که همین حالا میلیون‌ها کاربر واتس‌ اپ که از نسخه‌های قبلی این اپلیکیشن استفاده می‌کنند، در برابر این حمله آسیب‌‌پذیر هستند. در حال حاضر این اگر از ورژنی استفاده می‌کنید که قبل از این نسخه‌ها هستند، موبایل شما می‌تواند به «حمله‌ی MP4» آسیب‌پذیر باشد:
 
نسخه‌های اندروید قبل از 2.19.274
نسخه‌های iOS قبل از 2.19.100
نسخه‌های ویندوز فون قبل و شامل 2.18.368
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.