اینترنت و شبکه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

December 3, 2019
14:51 سه شنبه، 12ام آذرماه 1398
کد خبر: 106542

کاهش فروش ۱۰۰ درصدی برخی از کسب‌وکارها در دوره قطعی اینترنت

 
کسب‌وکارهای آنلاین ارائه دهنده خدمات مشاوره و رزرو نوبت در دوره قطعی اینترنت با ۱۰۰ درصد کاهش فروش مواجه شدند.
طبق برآورد مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این گروه از کسب‌وکارها بیشترین ضرر را متحمل شده‌اند چرا که میزان فروششان تقریبا به صفر رسیده است. پس از این گروه، کسب‌و‌کارهای فعال در حوزه فروش کتاب و محصولات فرهنگی و همچنین ارائه‌دهندگان تخفیف گروهی قرار می‌گیرند که این گروه از کسب‌وکارها با ۹۰ درصد کاهش فروش مواجه شده‌اند.
 
مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در گزارشی میزان خسارت وارده از قطعی اینترنت، در بخش تجارت الکترونیکی کشور را بررسی کرده است. طبق این گزارش در ۷ گروه کسب‌و‌کاری تعیین شده از سوی این مرکز، کسب وکارهای مختلف حداقل با ۵۰ درصد کاهش فروش مواجه بوده‌اند.
 
بررسی‌های این مرکز نشان می‌دهد کسب‌و‌کارهای فعال در حوزه خرده‌فروشی تا ۸۰ درصد کاهش فروش و در مواردی در روزهای قعطی اینترنت با ۱۰۰ درصد کاهش فروش مواجه شده‌اند. این روند برای کسب‌وکارهای فعال در حوزه سفارش غذا نیز تکرار شده است و این گروه از کسب‌وکارها با ۷۵ درصد کاهش فروش مواجه شده‌اند. در این میان کسب‌و‌کارهای حوزه گردشگری نیز ۵۰ درصد کاهش فروش در این روزها را تجربه کرده‌اند.
 
شرکت فینوتک نیز در همان دوره قطعی اینترنت با انتشار نموداری در صفحه توییتر خود کاهش خرید اینترنت را از طریق درگاه‌‌های خود اعلام کرد.
 
بررسی‌های مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد هر چند برخی از کسب‌وکارهای فعال در حوزه حمل‌ونقل درون شهری سرویس‌شان در این زمان قطعی اینترنت پایدار بوده؛ اما در طول دوره قطعی اینترنت ارائه سرویس‌ها با اختلال‌های پیاپی مواجه شده‌اند.
 
بررسی‌های صورت گرفته از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نشان می‌دهد بسیاری از کسب‌وکارهای الکترونیکی در خلال روزهای قطعی اینترنت امکان فعالت نداشته‌اند و عملا فروش آنها با افت شدیدی مواجه شده است. این گروه از کسب‌وکارها حتی قادر به مشاهده سفارشات ثبت شده خود نیز نبودند؛ از طرفی مصرف‌کننده هزینه خرید کالا را پرداخت کرده؛اما سفارش خود را دریافت نکرده است که این به معنی این است که قطع اینترنت نارضایتی مصرف‌کنندگان را نیز به دنبال داشته است.
 
کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای نیز در هفته گذشته با انتشار گزارشی میزان خسارت وارد شده بر کسب‌وکارهای این حوزه را اعلام کرد. طبق گزارش این کمیسیون کسب وکارهای اینترنتی در زمان قطع اینترنت ۲هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان خسارت دیده‌اند.
 
این اختلال فقط مختص کسب‌وکارهای بخش خصوصی نبوده و سامانه‌های دولتی نیز با مشکلاتی همراه شده‌اند. در گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تاکید شده هر چند سامانه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی طی دوره قطعی اینترنت به صورت مرتب در دسترس بوده؛ اما ثبت نام متقاضیان جدید با کاهش ۸۰ درصدی مواجه شده است.
 
همچنین ارزیابی و اعطای پرونده‌های متقاضایان نماد به دلیل بازنشدن وب‌سایت متقاضیان تقریبا امکان‌پذیر نبوده است. همین امر موجب طولانی شدن روند دریافت نماد شد. در طی روزهای قطعی اینترنت تعداد اعطای نماد اعتماد الکترونیکی از ۱۲۰ عدد در روز به ۳۰ عدد کاهش پیدا کرد و از ۱۲۰ موردی که طی ۴ روز موفق به دریافت نماد شدند فقط ۷۰ کسب و کار توانستند تعرفه خود را پرداخت کنند.
 
نگاهی کلی به این گزارش نشان می‌دهد که قطعی اینترنت می‌تواند ضرر جبران ناپذیری بر بخش تجارت‌الکترونیکی کشور وارد کند و می‌تواند موجب نارضایتی بسیاری از کسب وکارهای فعال در این حوزه شود.
 
اینترنت در ایران از شب شنبه ۲۵ آبان ماه و به دنبال تصمیم شورای امنیت کشور قطع و در نهایت از روز پنج‌شنبه۳۰ آبان تا شنبه ۲ آذر امکان دسترسی کاربران خانگی، تجاری، سازمانی و دانشگاهی فراهم شد. همچنین اینترنت اپراتورها تلفن‌همراه هم روز چهارشنبه ۶ آذر بعد از ۱۰ روز قطع دسترسی کاربران با مجوز شورای امنیت کشور متصل شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.