اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

February 11, 2020
12:42 سه شنبه، 22ام بهمنماه 1398
کد خبر: 108727

هوش مصنوعی، واکنش به داروهای ضدافسردگی را بررسی می‌کند

 
 
پژوهشگران دانشگاه استنفورد، الگوریتمی مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع کرده‌اند که می‌تواند نحوه واکنش بیماران را به داروهای ضدافسردگی مورد بررسی قرار دهد.
 
به نقل از نیوساینتیست، شاید به زودی یک روش مبتنی بر هوش مصنوعی بتواند با بررسی امواج مغزی افراد، از احتمال تاثیر داروهای ضدافسردگی در کمک به آنها خبر دهد. ممکن است این روش بتواند راهبرد جدیدی را برای تجویز داروهای مرتبط با بیماری‌های روحی ارائه کند.
 
داروهای ضدافسردگی همیشه کاربرد ندارند و دلیل این موضوع نیز کاملا مشخص نیست. "آمیت اتکین" (Amit Etkin)، پژوهشگر "دانشگاه استنفورد" (Stanford University) گفت: ما در حوزه روانشناسی، با یک مشکل اساسی رو به رو هستیم. بیمار به روانپزشک می‌گوید که افسرده است و روانپزشک نمی‌تواند ببیند که واقعا در مغز او چه می‌گذرد. او باید براساس همین اطلاعات محدود، داروهای لازم را برای بیمار تجویز کند.
 
اتکین تصمیم گرفت به بررسی این موضوع بپردازد که آیا الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی می‌تواند با بررسی اسکن مغزی مبتلا به افسردگی، احتمال واکنش آنها را به یکی از داروهای ضدافسردگی موسوم به "سرترالین" (Sertraline) تشخیص دهد یا خیر. سرترالین معمولا فقط بر یک سوم افرادی که آن را مصرف می‌کنند، تاثیر می‌گذارد.
 
این گروه پژوهشی، داده‌های مربوط به نوار مغزی ۲۲۸ بیمار مبتلا به افسردگی را که بین ۱۸ تا ۶۵ سال داشتند، جمع‌آوری کردند. این افراد پیش از این آزمایش، از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کردند اما در آغاز آزمایش، این داروها را مصرف نکرده بودند.
 
پژوهشگران برای نیمی از شرکت‌کنندگان، سرترالین تجویز کردند و بقیه آنها نیز با روش‌های درمانی صوری موسوم به  "پلاسیبو" (placebo) مورد درمان قرار گرفتند. پس از این مرحله، حالت‌های روحی شرکت‌کنندگان و تغییرات آنها طی هشت هفته مورد بررسی قرار گرفت.
 
الگوهای فعالیت مغز
 
این الگوریتم مبتنی بر یادگیری ماشینی، با مقایسه نوار مغزی کسانی که واکنش خوبی به دارو داشتند و کسانی که واکنش آنها خوب نبود، توانست الگوی خاصی از فعالیت مغزی را شناسایی کند که احتمال مفید بودن سرترالین را نشان می‌داد.
 
پژوهشگران، این الگوریتم را برای بررسی گروه متفاوتی شامل ۲۷۹ داوطلب به کار گرفتند. در این بررسی، ۴۱ درصد داوطلبان، واکنش خوبی نسبت به سرترالین داشتند و الگوریتم، واکنش مثبت ۷۶ درصد آنها را به درستی پیش‌بینی کرده بود.
 
اتکین که شرکتی موسوم به "آلتو نوروساینس" (Alto Neuroscience) را برای توسعه این فناوری بنیان‌گذاری کرده، امیدوار است که نتایج این پژوهش بتواند ابزاری را برای پزشکان فراهم کند تا تصمیم‌های بهتری در مورد بیماران خود بگیرند.
 
این پژوهش، در مجله " Nature Biotechnology" به چاپ رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.