اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 3, 2020
16:30 سه شنبه، 13ام اسفندماه 1398
کد خبر: 109439

شرکت ارتباطات زیرساخت: قرار نیست در شرایط کنونی اینترنت بین‌الملل قطع شود

 
 
ساعت‌های اولیه بامداد امروز دسترسی به اینترنت برای مدت کوتاهی محدود شد و دسترسی صرفاً به سایت‌های داخل کشور امکان‌پذیر بود. همین مسئله باعث شد تا کاربران شبکه‌های اجتماعی حدس‌وگمان‌هایی در خصوص قطع مجدد اینترنت مطرح کنند. اما «سجاد بنابی»، نایب رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با دیجیاتو اعلام می‌کند که این قطعی حدوداً ۴۵ دقیقه‌ای مربوط به یک «آپگرید» بوده و قرار نیست اینترنت در شرایط حساس کنونی قطع شود.
 
بنابی همچنین اعلام می‌کند که قطعی ۴۵ دقیقه‌ای از سوی کمتر از نصف کاربران در داخل کشور تجربه شده است. او در همین رابطه گفت:
 
«تقریبا برای ۴۰ درصد کاربران، از ساعت ۴.۱۵ تا ۴.۵۵ اینترنت بین‌الملل در سراسر ایران قطع شد. از دیروز به همه اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت اطلاع داده شده بود که از ساعت ۲ تا ۸ صبح یک آپگرید در شبکه داریم که ممکن است اختلال ایجاد کند. اپراتورها اما معمولا این موارد را برای مشتریان خود بازگو نمی‌کنند و البته به طور کلی قرار هم نبود اینترنت بین‌الملل دچار مشکل شود؛ سعی و تلاش ما بر این بود که چنین اتفاقی رخ ندهد.»
 
به گفته نایب رییس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، فرایند این آپگرید تا ساعت ۴.۱۵ بدون اختلال پیش رفته بود و تیم آنها با انجام اقداماتی چون سوییچ به روترهای مختلف سعی داشته تا اینترنت بین‌الملل دچار مشکل نشود، اما نهایتا در ساعت ۴.۱۵ مشکلی ایجاد شده که منجر به قطعی برای دقایقی شده است. به گفته بنابی ساعت ۴ صبح کمترین ترافیک اینترنت کشور است و از آنجایی که آنها قصد داشتند یک آپگرید انجام دهند و نه کار دیگری، تصورشان بر این بوده که این قطعی رخ ندهد.
 
او در پاسخ به این پرسش که آیا زمزمه‌هایی مبنی بر قطع اینترنت جهانی در این روزها وجود دارد یا خیر، با اشاره به قطعی اینترنت در آبان ماه امسال می‌گوید که در آن زمان هم شورای امنیت کشور اعلام کرد که قصد چنین کاری دارد: «از همین رو قطعی اینترنت جهانی در حال حاضر بدون اعلام قبلی نخواهد بود. ضمن اینکه در شرایط فعلی قطعی اینترنت جهانی کار چندان درستی هم به نظر نمی‌رسد و قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد.»
 
بنابی می‌گوید که بسیاری از کشورها از ارائه آمار کرونا سرباز می‌زنند و اطلاعات درباره این موضوع را پنهان می‌کنند. او با اشاره به این موضوع که ایران این راه را پیش گرفته که آمار رسمی را اعلام کند می‌گوید: «زمانی که تصمیم به اعلام آمار رسمی شده، تا آخر این مسیر باید پیش رفت و مسئولین ما نیز به طور قطع این مسیر را پیش خواهند رفت چرا که در غیر این صورت استرس مردم بیشتر خواهد شد و قطعی اینترنت به این استرس کمک خواهد کرد؛ پس به نظر من فضای کشور فضایی نیست که چنین اتفاقی در آن رخ بدهد.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.