رسانه‌های اجتماعی

April 3, 2020
14:23 جمعه، 15ام فروردینماه 1399
کد خبر: 110325

عذرخواهی مدیرعامل «زوم» از کاربران؛ بزودی تمامی مشکلات برطرف می‌شوند

 
 
اریک یوآن، مغز متفکر پشت اپلیکیشن ویدیوکنفرانس زوم که این روزها نام آن، بیش از پیش بر سر زبان‌ها افتاده، به دنبال انتقاد کاربران از وجود برخی مشکلات و باگ‌های مربوط به امنیت و حریم شخصی، از کاربران این پلتفرم عذرخواهی کرد.
 
این مدیرعامل چینی اعلام کرد که میزان استفاده از اپلیکیشن زوم در روزهای گسترش میزان شیوع کرونا در جهان، به طور قابل‌توجهی افزایش یافته و این شرکت هرگز پیش‌بینی چنین شرایطی را نکرده بود. به گفته وی، پیش از شیوع کرونا مجموع کاربران رایگان و پولی زوم به سختی به 10 میلیون نفر می‌رسیدند، اما اکنون و در ماه مارس، از مرز 200 میلیون نفر نیز عبور کرده است.
 
او اعلام کرد که مهندسان این شرکت 24 ساعته مشغول کار هستند تا بتوانند زمینه را برای استفاده بی‌دردسر این حجم زیاد از کاربران زوم، آماده کنند. یوآن همچنین از باگ‌هایی که در زمینه حفاظت از حریم شخصی و امنیت ارتباطات کاربران گزارش شده، عذرخواهی و اعلام کرد که بزودی تمامی این مشکلات برطرف خواهند شد.
 
در طی روزها و هفته‌های اخیر، گزارش‌های متعددی در خصوص وجود حفره‌های امنیتی در اپلیکیشن زوم از سوی کاربران گزارش شد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ارسال اطلاعات تماس کاربران به فیسبوک، تبلیغات گمراه‌کننده درباره رمزنگاری تماس‌ها، وجود دو حفره امنیتی در دستگاه‌های مک که اجازه دسترسی هکرها به وبکم، میکروفون و روت را می‌داد و در نهایت مشکل مربوط به اینستالر اپلیکیشن در macOS اشاره کرد.
 
انتشار این گزارش‌ها سبب شد تا مهندسان زوم، دست بکار شده و ظرف 48 ساعت بسیاری از این مشکلات را برطرف کنند. اقدامی‌که سرعت در آن حرف اول را می‌زد و با عرضه چند بروزرسانی و بسته‌های امنیتی، دیگر خبری از باگ‌های مذکور نبود.
 
گفتنی است هجوم کاربران به استفاده از اپلیکشین زوم، پدیده‌ای به نام Zoombombing را بوجود آورد که در طی آن، مهمانان دعوت‌نشده به ویدیوکنفرانس‌ها اضافه می‌شوند و محتواهای غیراخلاقی و نامناسب را منتشر می‌کنند.
 
با این حال، مدیران زوم اعلام کرده‌اند که مجموعه‌ای از اقدامات را برای جلوگیری از گسترش Zoombombing در این اپلیکیشن اتخاذ کرده‌اند که از میان آن‌ها می‌توان مواردی همچون تقویت ویژگی رمزنگاری، ارائه بروزرسانی برای رفع مشکلات موجود در دستگاه‌های مک، حذف ویژگی لینکدین برای جلوگیری از انتشار اطلاعات، ارائه راهکارهایی برای پیشگیری از ورود افراد ناخوانده به چت‌ها، ارائه گزارش‌های شفافیت در خصوص درخواست اطلاعات، افزایش جایزه کشف باگ و غیره را برشمرد.
 
اگرچه زوم، تمامی‌تلاش خود را برای رفع این مشکلات بکار بسته اما همچنان برخی از شرکت‌های بزرگ نسبت به استفاده از این اپلیکشین مردد هستند. شرکت فضایی اسپیس ایکس یکی از این شرکت‌هاست که در تاریخ 28 مارس با ارسال ایمیلی به بیش از 6 هزار کارمند خود از آن‌ها خواست تا دیگر از اپلیکیشن زوم استفاده نکنند.
 
در این ایمیل، اسپیس ایکس کاربران را به استفاده از ایمیل، پیام‌های متنی و تماس تلفنی برای برقراری ارتباط تشویق کرد و دلیل این امر نیز نگرانی‌ها در خصوص امنیت و حریم شخصی کاربران عنوان شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.