اپراتورها

باندپهن

باندپهن ثابت

باندپهن سیار

تلفن همراه

رگولاتوری

July 7, 2020
16:21 سه شنبه، 17ام تیرماه 1399
کد خبر: 113822

رگولاتوری: صعود چهار پله‌ای ایران در حوزه پهن باند همراه

براساس گزارش سایت OOKLA، درآوریل ۲۰۲۰ (فروردین ۹۹) متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن باند همراه در ایران، به ترتیب ۲۵,۲۴ مگابیت بر ثانیه و ۱۰.۹ مگابیت بر ثانیه، متوسط مقدار تاخیر ۳۶ صدم ثانیه و رتبه بین‌المللی ایران نیز ۷۱ بود که در بازه زمانی سه ماهه در ماه می (خرداد ۹۹) چهار پله صعود داشته است.
براساس آخرین گزارش نتایج تست‌های سرعت در سایت OOKLA، در ماه می ۲۰۲۰، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن باند موبایل در ایران، به ترتیب ۲۸,۸۳ مگابیت بر ثانیه و ۱۱.۵۹ مگابیت بر ثانیه و متوسط مقدار تاخیر (Latency)، ۳۶ صدم ثانیه است که براساس این آمار رتبه بین‌المللی ایران ۶۷ اعلام شده است. این در حالی است که در ماه می ۲۰۲۰، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن باند موبایل در دنیا، به ترتیب ۳۳.۷۱ مگابیت بر ثانیه و ۱۰.۸۹ مگابیت بر ثانیه و متوسط مقدار تاخیر، ۴۱ صدم ثانیه است.
براساس این گزارش کره‌جنوبی در بین ۱۳۸ کشور با سرعت دانلود ۱۰۰,۲۲ مگابیت بر ثانیه رتبه اول را داراست. علاوه بر این، کشورهای امارات، چین، قطر، هلند، کانادا، بلغارستان، استرالیا، نروژ و عربستان سعودی در بین ۱۰ کشور برتر قرار گرفته‌اند، نکته قابل توجه در این بررسی، حضور شش کشور آسیایی در لیست ۱۰ کشور اول دنیا در این زمینه است.
براساس گزارش این سایت، ایران در بین ۴۶ کشور منطقه، رتبه ۲۳ را در زمینه سرعت دانلود موبایل کسب کرده است.
 
 
نتایج تحلیل شرایط کشورهای پیشرفته در حوزه اینترنت پهن باند موبایل در سایت OOKLA نشان می‌دهد، برای افزایش سرعت دانلود و آپلود در شبکه‌های موبایل، شبکه ۵G و فیبر نوری از اصلی‌ترین مواردی است که می تواند برای کشورها ابزاری را فراهم کند تا سرعت‌های بالا برای مشترکان ایجاد کنند و رتبه بین‌المللی خود را در بین سایر کشورهای دنیا ارتقا دهند.
 
در بسیاری از کشورها با راه‌اندازی فناوری ۵G، سرعت موبایل در سال گذشته رشد صعودی داشته است. با استفاده از این فناوری، میانگین سرعت دانلود در کره جنوبی ۱۶۵,۹ درصد، در سوئیس ۲۳.۵ درصد، در کانادا ۲۲.۲ درصد، استرالیا ۲۱.۲ درصد، هلند ۱۷.۳ درصد، امارات متحده عربی ۱۱.۱ درصد، مالت ۱۰.۳ درصد و نروژ ۵.۸ درصد رشد کرده است.
بر اساس نتایج بررسی OOKLA، عملکرد اپراتورهای تلفن همراه در افزایش میانگین سرعت دانلود و آپلود تاثیر بسیار زیادی دارد. از طرف دیگر اپراتورهای تلفن همراه می‌توانند تفاوت زیادی در سرعت دانلود و آپلود یک کشور ایجاد کنند. در سال ۲۰۱۷، اپراتور Telenorدر نروژ با سرعت بالای موبایل، این کشور را در صدر شاخص جهانی تست سرعت قرار داد. بخش بزرگی از موفقیت تلفن همراه کره جنوبی در سال گذشته نیز ناشی از همکاری اپراتورهای این کشور (KT ، LG و SK Telecom) با یکدیگر در راستای اجرا و پیاده‌سازی ۵G بود.
سایت OOKLA، علاوه بر بررسی وضعیت اینترنت همراه، وضعیت پهن باند ثابت در جهان را نیز بررسی کرده است. براساس گزارش این سایت در ماه می ۲۰۲۰، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن باند ثابت در ایران، به ترتیب ۱۵,۷۵ مگابیت بر ثانیه و ۹.۹۱ مگابیت بر ثانیه و متوسط مقدار تاخیر (Latency)، ۴۵ صدم ثانیه و رتبه بین‌المللی ایران ۱۲۹ است. در حالی که در ماه آوریل، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن باند موبایل در ایران، به ترتیب ۱۲.۷۲ مگابیت بر ثانیه و ۶.۹۷ مگابیت بر ثانیه و متوسط مقدار تاخیر نیز ۴۹ صدم ثانیه بوده که بر این اساس رتبه بین‌المللی ایران ۱۴۱ بود که در ماه می ۱۲ پله صعود داشته است.
در ماه می ۲۰۲۰ نیز، متوسط سرعت دانلود و آپلود پهن باند ثابت در دنیا، به ترتیب ۷۶,۹۴ مگابیت بر ثانیه و ۴۱.۰۹ مگابیت بر ثانیه و متوسط مقدار تاخیر نیز ۲۴ صدم ثانیه است.در این حوزه سنگاپور با سرعت دانلود ۲۰۵.۱۳ مگابیت بر ثانیه در صدر قرار دارد. در بین ده کشور برتر علاوه بر سنگاپور به ترتیب کشورهای هنگ کنگ، تایلند، رومانی، سوئیس، موناکو، لیختن اشتاین، کره جنوبی، آندورا و ماکائو قرار دارند، این آمار نشان می‌دهد پنج کشور آسیایی جزو ۱۰ کشور اول دنیا در این حوزه هستند. کره‌جنوبی نیز نسبت به ماه قبل ۱۰ پله صعود کرده است.
براساس گزارش سایت OOKLA، ایران در بین ۴۸ کشور منطقه، رتبه ۳۹ را در زمینه سرعت دانلود شبکه ثابت کسب کرده است.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.