بازار سرمایه

تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

August 23, 2020
11:24 یکشنبه، 2ام شهریورماه 1399
کد خبر: 115489

موضوع تاخیر ورود استارت‌آپ‌ها به بورس نیاز به قانونگذاری ندارد، قوانین شفاف است

ورود شرکت‌های دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها به بورس از جمله داغ‌ترین موضوعات این روزها و سرتیتر خبرها است. هم دولت و هم خود استارت‌آپ‌ها از این موضوع بسیار استقبال کردند و گاه اعلام می‌شود که استارت‌آپی تا چند ماه آینده وارد بورس می‌شود. نمایندگان مجلس همپای مسئولان دیگر هم از این موضوع استقبال کردند و در نظر آنها ورود استارت‌ آپ‌ها به بورس می‌تواند تحولی در بازار سرمایه ایجاد کند. البته ورود برخی شرکت‌های استارت‌آپی با تاخیر انجام شده و با اینکه اعلام شده بود پایان تابستان چند شرکت استارت‌آپی بزرگ وارد بورس می‌شوند؛ اما هنوز اتفاقی در این مورد نیفتاده است. به دنبال تاخیر ورود استارت‌آپ‌ها به بورس حتی برخی نمایندگان پیشنهاد قانونگذاری یا برگزاری جلساتی برای بررسی این موضوع را دادند، هرچند که در این مورد برخی نمایندگان دیگر در گفت‌وگو با پیوست اعلام می‌کنند که نیازی به ورود مجلس و قانونگذاری در این حوزه نیست چون قانون در این زمینه شفاف است و مجلس تنها در حوزه نظارت و ارائه راهکار می‌تواند به این موضوع بپردازد.
 
 در این مورد مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات مجلس اعتقاد دارد که مجلس در صورتی باید به ورود استارت‌آپ‌ها به بورس بپردازد که خود استارت‌‌آپ‌ها یا مسئولان دولتی بخواهند و مجلس در این حوزه مسئولیتی ندارد.
 
او در این مورد به پیوست گفت: «شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها حوزه‌های نوپا هستند و بورس هم باید همپای این حوزه‌های جدید خود را به‌روزرسانی کند. نباید بگوییم چون این حوزه جدید است و تا به حال استارت‌آپی وارد بورس نشده، کلا این موضوع را کنار بگذاریم. بالاخره از جایی باید ورود استارت‌آپ‌ها به بورس شروع شود.»
 
طاهری در مورد اینکه برای ورود استارت‌آپ‌ها به بورس موانعی وجود دارد، بیان کرد: «برای از بین بردن موانع استانداردهای بین‌المللی تعریف شده است و در دنیا راه‌حل‌هایی وجود دارد که بورس ما می‌تواند از این مدل‌ها کمک بگیرد تا ورود استارت‌آپ‌ها تسریع شود.»
 
 
به اعتقاد مصطفی طاهری، رئیس کمیته ارتباطات بورس باید طبق استانداردهای جهانی موانع ورود به استارت‌آپ‌ها را رفع کند
 
رئیس کمیته ارتباطات همچنین درپاسخ به این سوال که آیا کمیته ارتباطات قصد ندارد به این موضوع بپردازد، بیان کرد:‌ «ما فعلا قصد ورود به این حوزه را نداریم. چون از نظر قانونی مشکلی وجود ندارد و استارت‌آپ‌ها مانند شرکت‌های دیگر می‌توانند مراحل مختلف را بگذرانند و وارد بورس شوند. یعنی استارت‌آپ‌ها طبق قانون تجارت کارهای خود را پیش ببرند و وارد بورس شوند و به قانون جدید نیاز ندارند.»
 
به گفته رئیس کمیته ارتباطات مجلس اگر استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان از نظر قانونی یا نظارتی با مانعی روبرو شدند، می‌توانند از مجلس کمک بگیرند، در غیر اینصورت بورس می‌تواند از تجربه کشورهای دیگر استفاده کند و مانع از ورود استارت‌‌اپ‌ها به بورس نشوند.
 
در همین زمینه مهدی طغیانی، عضو کمیسیون اقتصادی معتقد است که استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان از نظر کسب‌وکاری و تکنولوژی موفق و پیشرو هستند، وقتی وارد بازار سرمایه شوند، می‌توانند تحولی در این بازار ایجاد کنند.
 
 
مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی می‌گوید که برای تسریع حضور استارت‌آپ‌ها در بورس نیاز به قانوگذاری نیست اگر مشکلی هست در موارد اجرایی است که در شورای عالی بورس قابل طرح است
 
او همچنین قانونگذاری برای تسریع ورود استارت‌آپ‌ها به بورس را بی‌مورد دانست و به پیوست گفت: «فرآیند قانونگذاری، فرآیند طولانی است و قانونگذاری در این زمینه به زودی نتیجه نمی‌دهد. البته من فکر نمی‌کنم که حتی نیاز به قانونگذاری باشد، چون قوانین شفاف است. اگر مشکلی هست در موارد اجرایی است که در شورای عالی بورس قابل طرح است. در مورد مشکلاتی چون ارزش‌گذاری دارایی‌های غیرمشهود، در تمام دنیا مرسوم است که شرکت‌های استارت‌آپی براساس این نوع از دارایی‌ها ارزشگذاری ‌شوند چون استارت‌آپ‌ها دارایی‌های مشهود بسیاری ندارند و بورس در ایران هم باید به این موضوع توجه کند.»
 
سخنگوی کمیسیون اقتصادی در مورد اینکه کمیسیون اقتصادی قرار بود جلسه‌ای در مورد تاخیر حضور استارت‌آپ‌ها در بورس تشکیل دهد، ادامه داد: «این هفته تمام نمایندگان در حوزه انتخابیه خود حضور دارند و جلسه‌ای در مجلس برگزار نمی‌شود. البته اگر بخواهیم در این زمینه وارد شویم،تنها بحث نظارتی و ارائه راهکارها برای تسریع حضور استارت‌آپ‌ها در بورس است.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.