اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 23, 2020
12:40 چهارشنبه، 2ام مهرماه 1399
کد خبر: 116479

دیتاسنتر مایکروسافت پس از دو سال از زیر آب بیرون کشیده شد

 
msidc.jpg
 
دو سال پیش، شرکت مایکروسافت در یک آزمایش عجیب، یک پایگاه داده را در نزدیکی ساحل اورکنی در شمال اسکاتلند به دریا انداخت. این پایگاه در واقع محفظه‌ای استوانه‌ای بود پر از سرور.
 
اکنون این پایگاه داده را از کف اقیانوس بیرون کشیده‌اند و محققان مایکروسافت در حال بررسی عملکرد آن هستند تا در باره بهره‌وری انرژی بیشتر بدانند.
 
خرابی اندک بدون دخالت انسان
اولین نتیجه این که خرابی سرور در این پایگاه زیر آب کمتر از حالت عادی بوده است. این محفظه در ماه مه سال ۲۰۱۸ در حدود نیم مایلی ساحل به آب انداخته شد و پس از بیرون کشیدنش از کف دریا، فقط هشت سرور از ۸۵۵ سرورش خراب شده بودند.
 
این را می‌توان با یک پایگاه داده عادی مقایسه کرد. بن کاتلر، مدیر این پروژه مایکروسافت که ناتیک نام دارد، می‌گوید: "خراب شدن این سرورهای زیر آب یک هشتم چیزی است که روی زمین می‌بینیم".
 
گروه تحقیقاتی مایکروسافت حدس می‌زند این کارایی بالا شاید مربوط به این باشد که انسانی در این پایگاه نبوده و به جای اکسیژن، این محفظه با گاز نیتروژن پر شده بود.
 
_114336756_b9f0c437-369a-41ef-9c15-3b27c9984513.jpg
 
آقای کاتلر می گوید: "ما فکر می‌کنیم نیتروژن باعث کاهش فرسودگی می‌شود و خنک است و کسی هم نبوده که چیزی را به هم بریزد."
 
مایکروسافت برای این آزمایش، اورکنی را به این دلیل انتخاب کرد که مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدید پذیر است، در منطقه‌ای با آب و هوای معتدل و حتی سرد. آنها فکر می‌کردند اگر کامپیوترها را زیر آب ببرند، هزینه خنک کردنشان کمتر می‌شود.
 
این استوانه سفید رنگ پس از یک روز عملیات از آب های سرد بیرون کشیده شد در حالی که رویش را جلبک و شقایق دریایی و کشتی‌چسب پوشانده بود اما بخوبی کار می‌کرد. اکنون پژوهشگران برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر مشغول بررسی‌ سرورهای آن هستند.
 
در حال حاضر داده‌ها هر چه بیشتر و بیشتر در ابرهای اطلاعات ذخیره می‌شوند و نگرانی روزافزونی درباره نیاز شدید این پایگاه‌های داده به انرژی وجود دارد.
 
سبز و قابل اعتماد
پروژه ناتیک تا حدی برای بررسی این بود که آیا مجموعه‌ای پایگاه داده کوچک در زیر آب برای استفاده کوتاه مدت می‌تواند چشم‌انداز تجاری داشته باشد یا نه. این پروژه در عین حال تلاشی هم بود برای درک بهتر بهره‌وری انرژی در رایانش ابرهای اطلاعات.
 
تمام برق اورکنی از باد و آفتاب تامین می‌شد با این حال برای تامین انرژی به هیچ مشکلی برنخورد. اسپنسر فاورز، یکی از اعضای گروه فنی پروژه ناتیک می‌گوید: "با در نظر گرفتن اینکه این نوع تامین انرژی را بیشتر پایگاه‌های داده غیر قابل اعتماد می‌دانند، ما عملکرد خوبی داشته‌ایم. ما امیدواریم بتوانیم به یافته‌هایمان نگاه کنیم و بگوییم شاید به زیرساخت‌هایی که اساس‌شان تامین انرژی و قابلیت اطمینان است نیاز زیادی نداشته باشیم".
 
 
_114508658_b1db924f-51da-43e7-9123-4b70fcb2324e.jpg
 
 
قرار دادن پایگاه‌های داده در زیر آب ممکن است عجیب به نظر برسد ولی دیوید راس که سال‌ها مشاور پایگاه‌های داده بوده می‌گوید این پروژه قابلیت زیادی دارد و می‌تواند برای مراکزی که در خطر بلایای طبیعی یا حمله تروریستی هستند، جذاب باشد: "می‌توانید چیزی را با موفقیت به جایی امن‌تر منتقل کنید بدون هزینه‌ سنگین زیرساخت‌های ساختمانی".
 
شرکت مایکروسافت درباره اینکه پایگاه داده زیر آب می‌تواند محصولی تجاری شود با احتیاط صحبت می‌کند ولی اطمینان دارد که ارزش این کار را ثابت کرده است. بن کاتلر می‌گوید: "ما فکر می‌کنیم از مرحله‌ یک آزمایش علمی گذشته‌ایم. الان سوال این است که می‌خواهیم چه چیزی بسازیم، کوچک یا بزرگ."
 
آزمایش اورکنی به پایان رسیده است. امید این است که نتیجه آن سازگاری هرچه بیشتر پایگاه‌های داده با محیط زیست باشد، چه روی زمین چه زیر آب.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.