سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

December 1, 2020
17:01 سه شنبه، 11ام آذرماه 1399
کد خبر: 118658

هکتور مارتین نسخه کامل لینوکس را به کامپیوترهای مک مجهز به پردازنده‌ M1 می‌آورد

 
 
بر اساس اخبار منتشرشده، هکتور مارتین با پروژه‌ی جدیدش پشتیبانی از نسخه‌ی کامل لینوکس را در کامپیوترهای جدید مک مجهز به پردازنده‌ اپل سیلیکون ارائه می‌دهد.
 
اپل اخیرا اولین کامپیوترهای مک با پردازنده‌ی M1 مبتنی بر معماری آرم را معرفی و روانه‌ی بازار کرده است. مک‌های جدید به لطف پردازنده‌ی M1 عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند؛ اما حداقل فعلا کاربران نمی‌توانند ویندوز یا لینوکس را به‌صورت بومی در این کامپیوترها اجرا کنند. حال هکتور مارتین، توسعه‌دهنده‌ی نام‌آشنا و محبوب، برای جمع‌آوری بودجه به منظور توسعه و ارائه لینوکس در کامپیوترهای جدید مک اعلام آمادگی کرده است.
 
هکتور مارتین اوایل امروز در توییتر اعلام کرد بودجه‌ی Patreon را ایجاد کرده است تا افراد از پروژه‌ی او در انتقال لینوکس به کامپیوترهای مک پشتیبانی کنند. Patreon یک بستر عضویت آمریکایی است که به‌منظور اجرای سرویس‌های اشتراکی، برای تولیدکنندگان محتوا ابزار تجاری فراهم می‌کند. این وب‌سایت کمک می‌کند سازندگان و هنرمندان با ارائه جوایز، امتیازات و ارائه‌ی پروژه‌های آینده‌ی خود به مشترکان، درآمد ماهانه کسب کنند. طبق گفته‌های مارتین، او می‌خواهد به‌ جای ایجاد یک نسخه صرفا آزمایشی، لینوکس را با عملکرد کامل و بهینه در کامپیوترهای مک مجهز به پردازنده‌ اپل سیلیکون اجرا کند.
 
مارتین در این باره می‌گوید: اپل به‌تازگی طیف جدیدی از کامپیوترهای مک مجهز به پردازنده‌ اپل سیلیکون و مبتنی بر معماری آرم عرضه کرده است که هر دستگاه جدید، جایگزین دستگاه دیگری در همان کلاس می‌شود. آیا خوب نیست که آن‌ها بتوانند لینوکس را نیز اجرا کنند؟ این‌طور که معلوم است، آن‌ها می‌توانند؛ اما باید فردی لینوکس را برای با این دستگاه‌ها بهینه کند.
 
همان‌طور مارتین اشاره می‌کند، اجرای لینوکس روی مک‌ مبتنی بر آرم به‌صورت کلی دشوار نیست؛ اما کارکرد صحیح لینوکس با تمامی درایورهای اپل، از جمله درایوهای مورد نیاز GPU، دشوار و پیچیده خواهد بود. مارتین قصد دارد ابتدا این پروژه را برای ایجاد لینوکس به‌صورت dual-boot در مک مینی جدید ارائه دهد و در ادامه آن را برای سایر کامپیوترهای مک به‌روز خواهد کرد. این پروژه به‌صورت منبع باز و در گیت‌هاب (GitHub) دردسترس خواهد بود و کاربران با پرداخت ۳ تا ۱۲ دلار در ماه، می‌توانند به پیش‌برد این پروژه کمک کنند. توسعه‌دهنده به این نکته اشاره می‌کند که تا وقتی به پشتوانه‌ی مالی حداقل ۴۰۰۰ دلار در ماه نرسد، پروژه را شروع نخواهد کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.