لبه تکنولوژی

December 7, 2020
16:27 دوشنبه، 17ام آذرماه 1399
کد خبر: 118863

امید بیناشدن انسان با ایمپلنت های جدید بیشتر شد

 
 
پژوهشگران هلندی به تازگی روش جدیدی را روی میمون ها آزمایش کرده اند که نتایج به دست آمده نشان می دهد با کمک آن افرادی که به دلیل آسیب وارده یا بیماری نابینا شده اند.
 
 به نقل از دیلی میل، این روش جدید شامل کاشت الکترودهایی است که محققان در مغز میمون ها قرار می دهند تا نقاط نورانی تولید کند. این نقاط که به فسفین ها شناخته می شوند، مانند پیکسل های نمایشگر تلویزیون عمل می کنند که هر کدام از آنها بخش کوچکی از یک تصویر بزرگ تر را تشکیل می دهند.
این الگوها هنوز در مقایسه با دید واقعی، خام هستند و فناوری به کار رفته هنوز روی انسان آزمایش نشده است اما همین نتایج مثبت، محققان را یک گام به هدف نهایی یعنی برقراری امکان دید در افراد نابینا، نزدیک تر می کند.
 
محققان مؤسسه علوم اعصاب هلند این ایده به دنبال استفاده از فناوری تحریک الکتریکی مغز اجرایی کرده اند. اما تلاش هایی که طی یک دهه گذشته برای برگرداندن دید انسان صورت گرفته بود، با محدودیت هایی مواجه بوده است.
اما در روش جدید، دانشمندان ایمپلنت هایی متشکل از 1024 الکترود را در داخل قشر بینایی دو میمون بینا کار گذاشته اند. این ایملنت ها به طور مستقیم با مغز تعامل کرده و مراحل قبلی پردازش بینایی را از طریق چشم یا عصب بینایی دور می زند.
 
در آینده، از این فناوری می توان در بازگرداندن دید محدود در نابینایانی استفاده کرد که بر اثر آسیب یا از بین رفتن شبکیه، چشم یا عصب بینایی، قدرت بینایی خود را از دست داده اما قشر بینایی آنها سالم باقی مانده است.
 قشر بینایی در پشت مغز قرار گرفته و بسیاری از ویژگی های آن در انسان ها و حیوانات اولیه مشترک است. با کمک تعدادی از الکترودهای کاشته شده در قشر بینایی مغز و تعدادی از پیکسل های مصنوعی می توان برای تولید تصاویر مصنوعی با رزولوشن بالا استفاده کرد که تاکنون بی سابقه بوده است.
این فناوری به دو میمونی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند، امکان می دهد اشکالی مانند حروف الفبا، خطوط و نقاط متحرکی را تولید کنند که پیش از این به میمون ها آموزش داده شده بود با چشم هایشان در مسیری خاص و در ازای دریافت جایزه واکنش نشان دهند.
با وجود خام بودن این الگوها، نتایج بیانگر آن است که پیشرفت های چشمگیری نسبت به ایمپلنت های دیگر نشان داده و برای کاربر امکان تشخیص نقاط روشن و تاریک مبهم را فراهم می کند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.