تلفن همراه

سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

گجت

گوشی

January 25, 2021
14:56 دوشنبه، 6ام بهمنماه 1399
کد خبر: 120469

۹ محصول دنیای فناوری که به زودی تاریخ مصرفشان تمام می‌شود

 
سال ۲۰۲۱ از راه رسید و هنوز اولین ماه از دهه جدید میلادی سپری نشده که بزرگان دنیای فناوری در نمایشگاه CES، نسل جدید محصولات خود را به صورت مجازی در معرض دید علاقه‌مندان قرار دادند.
 
محصولاتی با طراحی آینده‌نگرانه که نوید ورود نسل جدیدی از دستگاه‌ها و گجت‌های هوشمند را در آینده نزدیک می‌دهند. با نگاهی به این دستاوردها می‌توان دریافت که دیگر عمر برخی از محصولات رو به پایان است و آخرین ماه‌های حضور خود را در دنیای فناوری سپری می‌کنند.
 
عمری که شاید تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی به پایان برسد و همانند دیگر محصولات به تاریخ بپیودند. در ادامه قصد داریم به چند نمونه از این محصولات و دستگاه‌ها اشاره کنیم.
 
هدفون‌های سیمی
هدفون‌های وایرلس که استفاده از آن‌ها این روزها در میان کاربران بسیار شایع شده، آزادی عمل و راحتی استفاده بیشتری را برای کاربران به ارمغان آورده‌اند. بعید به نظر می‌رسد که کسی لذت کار با هدفون وایرلس را تجربه کرده باشد و دیگر به هدفون سیمی‌برگردد. هدفون‌هایی که یا به راحتی از گوش جدا می‌شوند یا سیم‌های آن، مدام به هم گره می‌خورند و در مواقعی که نیاز فوری به استفاده از آن وجود دارد، قابل استفاده نیستند.

 
حافظه ذخیره سازی فیزیکی
اغلب افراد از حافظه‌هایی فیزیکی یا همان‌هارد برای ذخیره‌سازی اطلاعات خود استفاده می‌کنند. دستگاه‌هایی که اگرچه می‌توانند حجم زیادی از اطلاعات را در خود جای دهند، اما با توجه به رشد روزافزون فضای کلاد و سرمایه‌گذاری‌های کلان شرکت‌های گوگل، اپل، آمازون و… کمتر کسی در آینده به سراغ آن‌ها خواهد رفت.

 
دوربین‌های دیجیتال
دوربین گوشی‌های هوشمند در طی سال‌های اخیر به حدی پیشرفت کرده که کاربران عادی را به عکاسان حرفه‌ای بدل کرده است. فناوری‌های دوربینی که در گوشی‌های پرچمدار امروزی  به کار می‌روند، در اغلب دوربین‌های دیجیتال مشاهده می‌شوند و می‌توانند عملکردی مشابه را بدون نیاز به حمل کیف دوربین و دیگر تجهیزات وابسته به آن به ارمغان آورند.

 
ساعت‌های آنالوگ
ورود ساعت‌های هوشمندی همانند اپل واچ، آغازی بود بر پایان عمر ساعت‌های آنالوگ. ساعت‌هایی با طراحی و قابلیت‌های متنوع که در پشت ویترین فروشگاه‌ها خودنمایی می‌کنند و کاربر می‌تواند با پرداخت هزینه‌ای نه‌چندان زیاد، کار با آن‌ها را تجربه کند و از قابلیت‌های متعدد آن‌ها بهره ببرد.

 
کابل لایتنینگ و USB-C
اخیرا بسیاری از شرکت‌ها به استفاده از فناوری وایرلس در گوشی‌ها و دیگر دستگاه‌های هوشمند خود روی آورده‌اند. فناوری جدیدی که کاربران را از کابل و دردسرهای حمل آن برای شارژ گوشی‌ها بی‌نیاز می‌کند. تلاش‌های شرکت‌کنندگان برای افزایش سرعت شارژ وایرلس می‌تواند به زودی تمامی‌کابل‌های شارژ موجود در بازار را به انبارها بفرستد.

 
دستگاه‌های جی‌پی‌اس مستقل
فناوری جی‌پی‌اس در طی سال‌های اخیر بیش از پیش مورد استفاده کاربران گوشی‌های هوشمند و همچنین خودروها قرار گرفته است. این روزها اغلب خودروها از سیستم‌هایی مجهز به این فناوری بهره می‌برند و کمتر کسی را می‌بینیم که یک دستگاه جداگانه را برای استفاده از قابلیت‌های جی‌پی‌اس با خود حمل کند.

 
کلمه عبور
به لطف ورود فناوری‌هایی همچون اثر انگشت، تشخیص عنبیه چشم و شناسایی چهره، دیگر تایپ کلمه عبور از طریق کیبورد دستگاه‌ها به فراموشی سپرده شده است. البته هنوز هم برخی از کاربران به این روش سنتی پایبند هستند اما طولی نخواهد کشید که با ارتقای روش‌های ذکرشده، این قابلیت نیز به تاریخ خواهد پیوست.

 
دکمه هوم
چند سالی است که برخی از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند، دکمه فیزیکی هوم را از روی بدنه دستگاه برداشته‌اند. اپل نیز در سال ۲۰۱۷ و با عرضه آیفون ۱۰، این ویژگی را از محصولات خود حذف کرد. سایر شرکت‌ها همانند سامسونگ نیز از این طراحی برای محصولات خود استفاده کردند و اکنون کمتر محصولی را می‌توان پیدا کرد که مجهز به دکمه هوم عرضه شود.

 
اپل آیپاد
سال ۲۰۲۱ است و اپل هنوز در حال فروش آیپاد تاچ است. ۲۰ سال پیش، اپل از اولین آیپاد خود رونمایی کرد و توانست انقلابی را در بازار موزیک پلیرهای قابل حمل ایجاد کند. اما حالا یک موزیک پلیر مستقل کاربردی ندارد و این روزها بسیاری از گوشی‌ها و دستگاه‌های هوشمند یک موزیک پلیر مستقل به شمار می‌روند. بنابراین، از تصمیم اپل برای حذف آیپاد از وب‌سایت این شرکت در آینده نزدیک نباید تعجب کرد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.