بازی

فناوری اطلاعات

February 12, 2021
17:31 جمعه، 24ام بهمنماه 1399
کد خبر: 120997

هواوی روی کنسول خانگی و لپ تاپ گیمینگ کار می‌کند

هواوی در نظر دارد در کنار معرفی لپ‌تاپ‌های گیمینگ، کنسول بازی جدیدی معرفی کند که قابلیت رقابت با کنسول‌های نسل نهمی را دارد.
 
از مدت‌ها پیش شایعات از احتمال ورود هواوی به بازار محصولات گیمینگ خبر می‌دهند. گویا هواوی ابتدا به سراغ بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ می‌رود تا رقیبی برای شرکت‌هایی ازجمله ایسوس و MSI شود. پیش‌تر قرار بود اولین محصول هواوی برای بازار لپ‌تاپ‌های گیمینگ، آنر هانتر وی ۷۰۰ باشد؛ اما بعد از مشکلات سیاسی و اقتصادی که برای هواوی پیش آمد، شرکت چینی مجبور به فروختن برند زیرمجموعه‌‌ی خود به شرکت دیگری شد و عملا پروژه‌ی ساخت لپ‌تاپ گیمینگ آنر نیز دیگر زیر نظر سران هواوی قرار ندارد.
 
حال، سایت خبری GSMArena گزارشی منتشر کرده که هواوی طی سال ۲۰۲۱ لپ‌تاپ گیمینگ خود را روانه بازار می‌کند؛ اما چنین محصولی تنها هدف شرکت چینی نیست و احتمال دارد هواوی کنسول خانگی نیز بسازد و به بازار چین و دیگر نقاط دنیا عرضه کند. در گزارش اشاره می‌شود که منظور از کنسول خانگی، محصولی ضعیف نیست؛ بلکه در مورد کنسولی صحبت می‌کنیم که قادر به رقابت با پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس باشد.
 
جزئیات بسیار کمی در مورد کنسول خانگی هواوی منتشر شده است؛ برای مثال نمی‌دانیم که کنسول هواوی بر مبنای چه پلتفرمی ساخته می‌شود. درواقع کنسول خانگی هواوی مانند نمونه‌های موجود در بازار مبتنی بر معماری x86 نخواهد بود و از پلتفرمی مستقل، اما قابل رقابت با کنسول‌های نسل نهمی استفاده می‌کند.
 
چندی پیش AMD با شرکت‌های چینی همکاری را شروع کرد تا محصولاتی مبتنی بر پردازنده‌های Zen بسازند و طبیعتا دور از ذهن به نظر نمی‌رسد که طی چنین همکاری شاهد واحد پردازش سریع یا APU مانند ایکس باکس یا پلی استیشن باشیم. بااین‌حال، گزارش‌ها نشان می‌دهند که هواوی می‌خواهد برای تولید پردازنده‌ی مورد استفاده در کنسول خانگی خود از توانمندی‌های HiSilicon، یکی دیگر از زیرمجموعه‌های هواوی، کمک بگیرد.
 
های‌سیلیکون شرکتی است که وظیفه‌ی طراحی پردازنده‌های سری کرین را به عهده دارد و می‌تواند از دانش خود برای تولید پردازنده‌ی مورد نیاز کنسول خانگی هواوی استفاده کند. های‌سیلیکون تجربه‌ی مشابهی نیز داشته است که می‌توان به تراشه‌ی Kunpeng 920 اشاره کرد که مبتنی بر معماری آرم ساخته شده بود و برای پردازنده‌ی گرافیکی نیز از مدل رادئون ۴۳۰ AMD استفاده می‌کرد.
 
طبیعتا اگر پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی توانمندتری را در نظر بگیریم به کنسولی برخواهیم خورد که توانایی رقابت با کنسول‌های نسل نهمی را دارد؛ اما سؤال بعدی در مورد نرم‌افزار خواهد بود. به نظر می‌رسد هواوی در این زمینه نیز گام‌های اولیه را برداشته است. سال گذشته، هواوی خدماتی به نام گیم‌سنتر را برای HMS معرفی کرد؛ سرویسی که جایگزین خدمات گوگل برای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های شرکت چینی شد.
 
درحال‌حاضر هواوی می‌‌تواند با استفاده از سرویس گیم‌سنتر خود عناوین اندرویدی را قابل اجرا روی کنسول خانگی درآورد. چنین امری کمک می‌کند که کنسول بازی هواوی دارای عناوین مختلف اندرویدی در زمان عرضه باشد. هواوی همچنین می‌تواند سیستم‌عاملی مبتنی بر لینوکس نیز برای کنسول خود در نظر بگیرد؛ اما مشکلی که بر سر راه هواوی قرار می‌گیرد محدودیت محتوای قابل ارائه است.
 
هواوی باید همراه‌با معرفی کنسول خود، عناوین متعددی نیز معرفی کند تا گیمرها به سمت کنسول جدید این شرکت جذب شوند. باید در نظر داشت که شرکت چینی در گذشته نیز تجربه‌ای مشابه داشته است. در سال ۲۰۱۴ هواوی کنسولی به نام ترون را معرفی کرد که از پردازنده Tegra 4 و سیستم‌عامل اندروید ۴.۲ استفاده می‌کرد؛ اما مشکلات متعددی بر سر راه این کنسول قرار داشت و درنتیجه به شکست ختم شد.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.