امنیت

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

February 28, 2021
17:04 یکشنبه، 10ام اسفندماه 1399
کد خبر: 121586

پرونده حریم خصوصی فیسبوک با پرداخت غرامت ۶۵۰ میلیون دلاری بسته می‌شود

 
قاضی پرونده‌ای که از سال ۲۰۱۵ علیه فیسبوک در جریان بود بالاخره پذیرفت که با توافقی به ارزش ۶۵۰ میلیون دلار یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های حقوقی بر سر حریم خصوصی را به پایان برساند. مدعی این پرونده کاربرانی بودند که می‌گفتند فیسبوک بدون اجازه آن‌ها تصاویر چهره‌هایشان را اسکن و ذخیره کرده است.
 
پرونده مذکور که در ایالت ایلینوی آمریکا در جریان بود به استفاده فیسبوک از فناوری تشخیص چهره برای قابلیت برچسب‌گذاری تصاویر مربوط می‌شد. کاربران با کمک این قابلیت می‌توانند دوستان خود را روی تصاویری که در این شبکه اجتماعی آپلود می‌شود تگ کنند و تگ مربوطه را به پروفایل آن‌ها پیوند دهند.
 
سیستم Tag Suggestions فیسبوک با استفاده از اسکن تصاویری که قبلا در این شبکه اجتماعی آپلود شده بود، چهره افراد موجود در تصاویر را تشخیص می‌داد و آن‌ها را به‌صورت خودکار به افراد پیشنهاد می‌کرد. این پرونده ادعا می‌کرد که اسکن چهره‌ها بدون رضایت کاربران صورت گرفته و ناقض «قانون حریم خصوصی اطلاعات بیومتری» ایالت ایلینوی است. این قانون به مقررات مربوط به سیستم‌های تشخیص چهره، اثر انگشت و سایر فناوری‌های بیومتری می‌پردازد.
 
وکیلی که پرونده را ثبت کرده بود، در ژانویه ۲۰۲۰ گفت: «بیومتری در کنار موقعیت جغرافیایی یکی از دو عرصه منازعه اصلی است که حقوق حریم خصوصی ما را برای نسل بعد تعریف می‌کند.» در آن زمان فیسبوک پیشنهاد مصالحه با پرداخت ۵۵۰ میلیون دلار را داده بود. ولی قاضی پرونده، «جیمز دوناتو» (James Donato) در ماه ژوئیه ۲۰۲۰ اعلام کرد که این رقم کافی نیست.
 
دوناتو حالا روز جمعه گفت مصالحه نهایی به هر کسی که مایل به دریافت غرامت باشد حداقل ۳۴۵ دلار پول می‌دهد. او افزود که رقم توافق ۶۵۰ میلیون دلاری یک اتفاق تاریخی است. این پرونده احتمالا باید به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های حقوقی در زمینه نقض حریم خصوصی به حساب آید.
 
فیسبوک نیز شنبه همین هفته با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که از حصول توافق خوشحال است چون بالاخره می‌تواند از این پرونده عبور کند. این شرکت مدعی شد که این توافق برای مردم و سهام‌داران آن‌ها بهترین اتفاق ممکن است.
 
«قانون حریم خصوصی اطلاعات بیومتری» گریبان سایر شرکت‌ها را هم گرفته است. ربات سگ سونی با نام Aibo روی بینی خود دوربینی دارد که از فناوری تشخیص چهره استفاده می‌کند و می‌تواند با شناسایی افراد پیرامون خود واکنش‌های متفاوتی نسبت به آن‌ها داشته باشد. در نتیجه، سونی این ربات را در ایلینوی نمی‌فروشد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.