اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 3, 2021
8:36 دوشنبه، 13ام اردیبهشتماه 1400
کد خبر: 123651

چهارمین پرواز موفقیت‌آمیز هلیکوپتر ناسا بر فراز سیاره سرخ

 
هلیکوپتر مریخی ناسا موسوم به Ingenuity توانست چهارمین پرواز خود را در سیاره مریخ با موفقیت پشت سر بگذارد.
 
در این پرواز، Ingenuity توانست تا ارتفاع 5 متری سطح مریخ به پرواز درآید و تقریبا 133 متر را نیز به سمت بخش جنوبی این سیاره حرکت کند و دوباره به محل اولیه خود بازگردد. به گفته ناسا، این هلیکوپتر 117 ثانیه در هوا بود که بیشترین مدت زمان پرواز ثبت‌شده در سیاره مریخ برای این هلیکوپتر به حساب می‌آید.
 
اگرچه این پرواز در 30 آوریل صورت گرفت اما قرار بود که یک روز قبل یعنی 29 آوریل انجام شود که به دلیل بروز مشکلی نرم‌افزاری در تیک‌آف کردن، به روز بعد موکول شد. با مشخص شدن علت این مشکل، مهندسان ناسا در روی زمین، یک بروزرسانی نرم‌افزاری را برای این هلیکوپتر آماده و آن را برای Ingenuity ارسال کردند.
 
این هلیکوپتر در خلال این پرواز، چندین عکس سیاه و سفید را با کمک دوربین خود ثبت کرد. همچنین مریخ‌نورد Perseverance نیز از روی سطح مریخ و با کمک دوربین Mastcam-Z خود، عکس‌هایی را از لحظه پرواز این هلیکوپتر ثبت کرد.
 
بعد از ثبت این پرواز موفقیت‌آمیز، ناسا اعلام کرد که این هلیکوپتر نشان داد که می‌توان بر فراز سیاره مریخ به پرواز درآمد و این ماموریت با موفقیت به انجام رسیده است. حال قرار است که ماموریتی جدید به دوش Ingenuity گذاشته شود.
 
بدین معنی که قرار است نحوه پشتیبانی وسایل پرنده همانند هلیکوپترها از ماموریت‌های آتی مریخ نوردها همانند شناسایی مسیرهای بی‌خظر و ایمن مورد بررسی قرار گیرد. مریخ‌نوردها برای جلوگیری از برخورد با موانع، می‌بایست با سرعت بسیار کمی‌حرکت کنند و در نتیجه، تنها بخش کوچکی را سطح مریخ را بررسی و کاوش کنند.
 
اما با پشتیبانی هوایی از سویی تجهیزات پرنده همانند هلیکوپتر Ingenuity، کاوشگرهای مریخی می‌توانند با سرعت بیشتری به حرکت درآیند و مناطق بیشتری را تحت پوشش و کاوشگری‌های خود قرار دهند.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.