اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 23, 2021
12:18 چهارشنبه، 2ام تیرماه 1400
کد خبر: 125648

هلیکوپتر نبوغ در هشتمین پرواز خود ۱۶۰ متر مسافت را با موفقیت در مریخ طی کرد

 
هلیکوپتر «نبوغ» ناسا هشتمین پرواز خود را بر فراز آسمان مریخ انجام داد تا محققان به ارزیابی شرایط برای استفاده از هواپیما در ماموریت‌های آتی سیاره سرخ ادامه دهند. نبوغ در جدیدترین پرواز خود یک مسافت ۱۶۰ متری را طی کرد.
 
آزمایشگاه پیشران جت ناسا که وظیفه نظارت بر ماموریت فعلی مریخ را برعهده دارد، در توییتی اعلام کرد که نبوغ پرواز موفق دیگری را به سرانجام رسانده است. در این توییت تصویری هم به اشتراک گذاشته شده که سایه هلیکوپتر ناسا را بر سطح سیاره سرخ نشان می‌دهد.
 
ناسا می‌گوید نبوغ در آخرین پرواز خود ۷۷.۴ ثانیه پرواز کرده و پیش از فرود در نقطه‌ای که حدود ۱۳۳ متر با مریخ‌نورد «استقامت» فاصله دارد، ۱۶۰ متر جابه‌جا شده است. البته این پرواز طولانی‌ترین عملیات نبوغ نبود، چون این هلیکوپتر قبلا در تاریخ ۹ اردیبهشت در چهارمین پرواز خود مسافتی ۲۶۶ متری را طی کرد. همچنین، نبوغ از نظر زمانی در ششمین پرواز خود ۱۳۹.۹ ثانیه در هوا معلق ماند تا رکورد بزند.
 
هلیکوپتر ۱.۸ کیلوگرمی ناسا در بهترین حالت به سرعت ۴ متر بر ثانیه رسیده و تا ارتفاع ۱۰ متری بالا رفته است. ناسا باور دارد که با تجهیز دوربین‌های باکیفیت به یک نسخه پیشرفته‌تر از نبوغ می‌توان از این هلیکوپتر در ماموریت‌های آینده مریخ و سایر سیارات استفاده کرد.
 
چنین هلیکوپترهایی می‌توانند برای جستجوی مسیرهای امن و بی‌مانع استفاده شوند و به سطح‌نوردهایی نظیر استقامت اجازه دهند تا با سرعت بالاتری در سیارات حرکت کنند. نبوغ و پرنده‌های مشابه آن قادرند از ورود سطح‌نوردها به مناطق خطرناک و پرفراز و نشیب جلوگیری کرده و به انجام آسان‌تر ماموریت‌ها کمک کنند.
 
هلیکوپتر نبوغ همین حالا هم فراتر از انتظارات عمل کرده است. آزمایشگاه پیشران جت ناسا در مرحله بعدی می‌خواهد دستورالعمل‌های جدیدی را برای نبوغ ارسال کند تا این هلیکوپتر را به ماموریت‌های خطرناک‌تری بفرستد. ناسا می‌خواهد ببیند که نهایت توان و محدودیت‌های نبوغ چقدر است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.