5G, 6G, vRAN, OpenRAN

تلفن همراه

فناوری

September 21, 2021
11:33 سه شنبه، 30ام شهریورماه 1400
کد خبر: 128704

هواوی ۱۲ درصد از کل پتنت‌های دنیا در زمینه ۶G را در اختیار دارد

 
شبکه ۵G هنوز به طور کامل در بسیاری از کشورهای جهان راه‌‎اندازی نشده است. با این حال شرکت‌های پیشرو فناوری روی نسل بعدی تکنولوژی مخابراتی یعنی ۶G کار می‌کنند. یکی از این شرکت‌های پیشرو هواوی است که تاکنون ۱۲ درصد از کل پتنت‌های دنیا در زمینه ۶G را به خود اختصاص داده است.
 
به گزارش روابط‌عمومی هواوی، بر اساس گزارش خبرگزاری ژاپنی Nikkei Asia، شرکت‌‎های چینی با سرعت بیشتری از سایر شرکت‌‎های ثبت شده در دیگر کشورها برای ورود به عصر جدید ارتباطات تلاش می‌کنند. این گزارش نشان می‌‎دهد که این شرکت‎‌ها موفق به کسب سهم ۴۰.۳ درصدی از کل پتنت‌های مربوط به حوزه ۶G در سراسر دنیا شده‌‎اند. در رتبه بعدی شرکت‌‎ها بر اساس اصالت ثبتی آنها، ایالات متحده آمریکا با سهمی ۳۵.۲ درصدی قرار گرفته و پس از آن نیز ژاپن، کشورهای اتحادیه اروپا و کره جنوبی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌‎اند.
 
خبرگزاری ژاپنی برای دستیابی به آمار فوق، اطلاعات حدود ۲۰ هزار درخواست ثبت پتنت در ۹ زمینه اصلی مورد مطالعه فناوری‌های ۶G مانند مخابرات، فناوری‌های کوانتومی، ایستگاه‌های پایه زمینی و هوش مصنوعی را بررسی کرده است. در بخشی از این گزارش آمده که کشورهای دارای پتنت‌های بیشتر، احتمالا از تکنولوژی‌های سطح بالاتری برخوردار بوده و در ادامه مسیر دنیای فناوری ارتباطات به سمت تجاری شدن شبکه ۶G، تاثیر بیشتری خواهند گذاشت.
 
کارشناسان قبل از این پیش‌بینی می‌کردند که به دلیل اعمال فشار از سوی ایالات متحده آمریکا بر یکی از مهم‌ترین فعالان صنعت مخابرات جهان یعنی هواوی، کار تحقیق و توسعه در مورد شبکه ۶G کشور چین با کندی روبرو شود. با این حال به نظر می‌رسد هواوی توانسته در همکاری با دانشگاه‌ها و شرکت‌های داخلی، روند رو به رشد خود در این زمینه را ادامه دهد.
 
شرکت هواوی تا سال ۲۰۲۰ به تنهایی کنترل و ساخت بیشتر از ۳۰ درصد از ایستگاه‌های پایه زمینی جهان را در اختیار داشته و با اتکا به همین دانش فنی و عملیاتی بالا در علوم مخابراتی، ۱۲ درصد از پتنت‌های ۶G جهان را تولید کرده است. بیشتر این پتنت‌ها در برگیرنده روش‌هایی برای افزایش کارایی زیرساخت‌های سیار با استفاده از پوشش ماهواره‌ای گسترده در کنار ایستگاه‌های زمینی هستند.
 
انتظار می‌رود که شبکه‌ ۶G در برابر ۵G قادر به ارائه سرعت ارتباطی تا ۱۰ برابر بیشتر باشد. به واسطه این سرعت بسیار بالا، امکان دستیابی انسان به خودروهای خودران سطح ۴ و ۵، سرگرمی‌ها و فناوری‌های بر پایه واقعیت مجازی با کیفیت بسیار بالا و رساندن اینترنت به دورافتاده‌ترین نقاط جهان با صرف انرژی و هزینه کمتر را فراهم می‌کند.
 
از طرف دیگر، کشور ایالات متحده نیز به دانش نرم‌افزاری بالایی در زمینه ۶G دست یافته و شرکت‌هایی مانند کوالکام و اینتل، پتنت‌های زیادی برای ارائه مودم‌ها ۶G گوشی‌های هوشمند به ثبت رسانده‌اند. ژاپن نیز بیشتر تحقیقات خود در این زمینه را بر روی مخابرات نوری و ساخت تجهیزات مورد نیاز شبکه‌های ۶G شهری متمرکز کرده است.
 
اتحادیه بین‌المللی مخابرات که وظیفه قانون‌گذاری و تدوین استانداردهای تبادل داده را بر عهده دارد، قرار است گفت‌وگو حول استانداردهای ۶G را در سال ۲۰۲۴ و با حضور شرکت‌های بزرگ و کشورهای تاثیرگذار برگزار کند. به نظر می‌رسد چین و هواوی با توجه به تعداد پتنت‌های موجود، نقش مهمی در تبیین قوانین این حوزه داشته باشند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.