اینترنت و شبکه

رسانه‌های اجتماعی

فناوری اطلاعات

February 28, 2022
16:19 دوشنبه، 9ام اسفندماه 1400
کد خبر: 133770

دبیر کمیسیون مشترک: طرح صیانت قطعا به‌صورت آزمایشی اجرا خواهد شد

 
دبیر کمیسیون مشترک طرح صیانت اعتقاد دارد مسائل حوزه فضای مجازی فراتر از قد و قواره وزارت ارتباطات است و یک نهاد بالاتر از آن باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند؛ از همین رو وزارت ارتباطات تنها مجری قوانین خواهد بود. او تاکید کرد طرح صیانت بدون تردید 3 تا 5 سال آزمایشی اجرا خواهد شد.
 
«مهرداد ویس کرمی»، دبیر اول کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در واکنش به این دیدگاه که با اجرای این طرح، وزارت ارتباطات به حاشیه می‌رود و قدرت قانون‌گذاری شورای عالی مجازی دوچندان می‌شود، گفت:
 
«برخی از مسائل ماهیت حاکمیتی دارند و تصمیم‌گیری درباره آن در غالب یک وزارتخانه نمی‌گنجد و از آنجایی‌که فضای مجازی اهمیت ویژه دارد باید کل نظام درباره آن تصمیم‌گیری کند. وزارت ارتباطات یک وزارتخانه فنی است و به تنهایی توانایی ورود به مسائل سیاسی، امنیتی و ملی را ندارد و در زمینه محتوا نمی‌تواند ورود کند. از آنجایی که محتوا فراتر از قد و قواره این وزارتخانه است یک نهاد بالاتر از وزارت ارتباطات باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند.»
 
او با تاکید بر اینکه وزارت ارتباطات تنها مجری قوانین خواهد بود، افزود: «در همه دنیا حاکمیت و نظام تصمیم‌های کلان برای مصلحت کشور می‌گیرند. هیچ وزیر یا نهادی نمی‌تواند در زمینه ادامه مذاکرات تصمیم‌گیری کند و این وظیفه حاکمیتی است. تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی نیز یک تصمیم حاکمیتی است و چه بخواهیم، چه نخواهیم نیاز به تصمیم‌گیری‌های حاکمیتی داریم و حاکمیت نیز جدای از مردم نیست.»
 
ویس کرمی با اشاره به این شبهه که حاکمیت با این طرح می‌خواهد سرعت اینترنت را کاهش بدهد اظهار داشت چنین چیزی درست نیست:
 
«مگر الان سرعت اینترنت کاهش پیدا نکرده است؟ این موضوع ارتباطی با تصویب این طرح ندارد اگر بنا باشد حاکمیت کاری کند آن را انجام می‌دهد. منتها در حال حاضر قانون جامع در زمینه استفاده از فضای مجازی در کشور وجود ندارد و این ضعف مجلس است که در این خصوص وظیفه خود را اجرا نکرده است.»
 
عضو کمیسیون مشترک با تاکید بر اینکه طرح صیانت بدون تردید 3 تا 5 سال آزمایشی اجرا خواهد شد، اظهار داشت تصویب کلیات به معنی قانونی شدن طرح نیست: «جزییات این طرح باید بررسی شود و در بررسی جزییات این امکان وجود دارد که مفاد طرح تغییرات اساسی کند و مواد زیادی حذف و مواد دیگر جایگزین آن شوند. این طرح حدود 21 ماده دارد و مواد این طرح در کمیسیون مشترک بررسی خواهند شد.»
 
ویس کرمی طرح صیانت را معادل مسدودسازی اینترنت ندانست و تاکید کرد حداقل یک سال زمان نیاز است که این طرح اجرایی شود: «هدف این طرح ساماندهی فضای مجازی و قانونمند کردن آن است و در بسیاری از موارد به جزییات نمی‌پردازیم و جزییات آن را به شورای عالی فضای مجازی واگذار کرده‌ایم.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.