اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 11, 2022
12:41 جمعه، 20ام اسفندماه 1400
کد خبر: 134149

اسپیس ایکس 48 ماهواره استارلینک دیگر به فضا پرتاب کرد

 
اسپیس ایکس موشک فالکون 9 را از مرکز فضایی در «کیپ کاناورال» در فلوریدا به فضا پرتاب کرد. این موشک حامل 48 ماهواره جدید استارلینک است که به مجموعه 2000 ماهواره پیشین که به دور زمین می‌چرخند، اضافه می‌شود.
 
این پرتاب، چهارمین پرتاب موشک فالکون 9 بود که پس از رساندن محموله به نقطه مورد نظر، بر روی کشتی بدون سرنشین «A Shortfall of Gravitas» در اقیانوس اطلس فرود آمد.
 
درحالیکه این پرواز برای اسپیس ایکس ماموریت جدیدی نبود – این شرکت در سال جاری هفت ماموریت دیگر Starlink را انجام داده بود – یک شوخی جالب در این زمینه وجود داشت.
 
مدیر پرتاب اسپیس ایکس پیش از صدور دستور «پرتاب» گفت: «زمان آن رسیده تا جاروی آمریکایی به آسمان برود و صدای آن شنیده شود.»
 
این اظهار نظر به حمله «دیمیتری روگوزین» رئیس آژانس فضایی روسیه «روسکاسموس» اشاره دارد که هفته پیش از ممنوع شدن فروش موتورهای موشکی به ایالات متحده خبر داده بود. او در یک برنامه خبری، پس از انتشار بیانیه خود گفت: «اجازه دهید آن‌ها با جاروهایشان به فضا بروند.»
 
 
اگرچه راکت‌های فالکون 9 از موتورهای «Merlin» که به صورت اختصاصی متعلق به اسپیس ایکس هستند، برای پیش‌رانش استفاده می‌کنند اما، دیگر موشک‌های آمریکایی – به ویژه «Atlas V» و «Antares» – نیروی پیش‌رانش خود را از موتورهای روسی تامین می‌کنند. درحالیکه ULA اعلام کرده است که موتورهای کافی برای پرتاب‌های آینده خود در انبار – و همچنین در دست ساخت – دارد، اما «Northrop Grumman» بیانیه‌ای در مورد اینکه تحریم چه تاثیری بر ماموریت‌ها خواهد گذاشت، صادر نکرده است.
 
در هر صورت، اسپیس ایکس که سهم عمده‌ای از پرتاب‌های موشکی ایالات متحده را تشکیل می‌دهد، چوب‌ جاروهای خود را به کار گرفت تا تعداد ماهواره‌های استارلینک را افزایش دهد.
 
پرتاب بعدی اسپیس ایکس، ماهواره استارلینک نیست، بلکه یک ماموریت فضایی با خدمه پرواز است. ماموریت «Axiom-1» که برای پرتاب در 30 مارس برنامه‌ریزی شده است، اولین پرتاب کاملا خصوصی به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد بود. اسپیس ایکس درحال حاضر تجربه کمی در زمینه پرواز با خدمه دارد. این شرکت تا پیش از این در یک ماموریت چهار خدمه را به ایستگاه فضایی بین‌المللی فرستاده است. همچنین ماموریت « Inspiration 4» نیز توسط این شرکت انجام شد که در آن خدمه کاملا غیرنظامی برای چندین روز در یک کپسول با نام «Crew Dragon» به دور زمین چرخیدند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.