لبه تکنولوژی

June 10, 2022
16:02 جمعه، 20ام خردادماه 1401
کد خبر: 136546

پهپادی که از اعماق آب به هوا پرتاب می‌شود

شرکت "SpearUAV" از پهپاد خودکار خود به نام "Ninox 103 UW Sub-to-Air" رونمایی کرده است که به گفته آن‌ها اولین پهپادی است که می‌تواند از درون یک زیردریایی و سایر سکوی‌های شناور برای آگاهی فوری از موقعیت فراتر از خط دید به هوا پرتاب شود.
 
به گزارش نیواطلس، زیردریایی‌ها با قابلیت خود در غوطه‌ور شدن در آب، مزیت استراتژیک و تاکتیکی بزرگی دارند. با این حال از بدو پیدایش، آن‌ها با یک مشکل دست و پنجه نرم می‌کردند و آن رصد آن چه بالای موج‌ها و فراتر از افق پریسکوپ قرار دارد، بوده است.  پیرابین یا پریسکوپ (Périscope) ابزاری است که برای دیدن اشیایی که بالاتر از سطح چشم بیننده‌ قرار دارند و دیدن مستقیم آن‌ها میسر نیست، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
برای بیش از یک قرن زیردریایی‌ها روش‌های مختلفی را برای افزایش وسعت دید خود آزمایش کرده‌اند و به درجات مختلفی از موفقیت دست یافته‌اند. بادبادک‌ها، هواچرخ‌ها و حتی هواپیماها از زیردریایی‌ها به هوا پرتاب شده‌اند، اما همه‌ این موارد یک نقطه ضعف داشتند. برای استقرار و پرتاب آن‌ها زیردریایی باید به سطح آب برود.  
 
در سال‌های اخیر، توجه نیروی دریایی به پهپادهایی جلب شده که می‌توانند از زیر آب به هوا پرتاب شوند تا به عنوان یک پلتفرم اکتشافی عمل کنند.
 
با این وجود این هواپیماها معمولا بال‌های ثابت داشته‌اند، در حالی که پهپاد "Ninox 103" بر اساس یک کوادکوپتر طراحی شده است و می‌تواند با معلق شدن در محیط پرسه بزند.
 
به گفته‌ شرکت "SpearUAV"، پهپاد "Ninox 103" در یک کپسول در زیردریایی قرار می‌گیرد. در صورت نیاز این کپسول به صورت شناور به سطح آب می‌آید و می‌تواند تا ۲۴ ساعت پیش از پرتاب پهپاد، غیر فعال بماند.
"Ninox 103" هنگام قرار گرفتن در هوا، برد ۱۰ کیلومتر و ماندگاری ۴۵ دقیقه‌ای دارد. این پهپاد با ظرفیت باربری یک کیلوگرم، نشانه‌های صوتی، بصری و حرارتی کمی دارد و به حسگرهای الکترواپتیکال/مادون قرمز (EO/IR) برای شناسایی مجهز است. علاوه بر آن از سیستم هوش مصنوعی برخوردار است.  
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.