لبه تکنولوژی

June 22, 2022
18:46 چهارشنبه، 1ام تیرماه 1401
کد خبر: 136946

ساخت نیروگاه خورشیدی فضایی چین تا سال ۲۰۲۸

چین اعلام کرد تا سال ۲۰۲۸ یک نیروگاه خورشیدی فضایی را می‌سازد که با هدف تبدیل نور خورشید در فضای بیرونی به منبع الکتریکی برای هدایت ماهواره‌ها در مدار یا انتقال نیرو به زمین انجام خواهد شد.
 
آکادمی فضایی چین اعلام کرد که برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی در فضا تا سال 2028 هدف‌گذاری کرده است که با هدف تبدیل نور خورشید در فضای بیرونی به منبع الکتریکی برای هدایت ماهواره‌ها در مدار یا انتقال نیرو به زمین انجام خواهد شد.
"فضا توان" یا توان خورشیدی فضایی، طرحی است که در آن توان خورشیدی در فضای خارج از جو زمین جمع‌آوری می‌شود و پس از جمع‌آوری توان خورشیدی، آن را به زمین انتقال می‌دهند که این انرژی عمدتاً به شکل انرژی الکتریکی در زمین استفاده می‌شود.
 
نیروگاه خورشیدی فضایی (SSPS)، یک فناوری "هات‌اسپات" و یک سیستم تولید برق مبتنی بر فضا است که برای جمع‌آوری انرژی خورشیدی قبل از تبدیل آن به برق استفاده می‌شود. نور خورشید در خارج از جو روشن‌تر است و تقریباً در تمام روز می‌تابد، سپس انرژی موجود در مایکروویوها باید توسط آنتن گیرنده در فضا یا در سطح زمین منتقل و برداشت شود که امواج مایکروویو را دوباره به الکتریسیته تبدیل می‌کند.
 
مزیت‌های نیروگاه خورشیدی فضایی در مقایسه با نیروگاه‌های زمینی چیست؟
نیروگاه‌های خورشیدی چندین برابر هر نیروگاه خورشیدی زمین با شرایط مشابه، برق تولید می‌کند ضمن آنکه هیچکدام از هزینه‌سازی‌های نیروگاه‌های خورشیدی زمینی را نیز ندارد. به طور مثال، نیروگاه‌های خورشیدی زمینی همواره در معرض تابش نور آفتاب قرار ندارند و باد نیز همیشه به اندازه کافی به توربین‌های بادی نمی‌وزد و همین مسأله باعث شده است که در این نیروگاه‌ها از ژنراتورهای جایگزین برق یا باتری‌هایی با قدرت ذخیره بالا استفاده شود تا از خاموشی نیروگاه‌ها در زمانی که آب و هوای نامساعدی وجود دارد جلوگیری شود.
 
فناوری‌های جهانی در تعقیب خورشید
"پیتر ادوارد گلیزر" دانشمند آمریکایی و مهندس هوافضا، ایده استفاده از ماهواره‌ها برای ارسال انرژی خورشیدی از فضا به زمین را در سال 1968 در سر داشت. "جان سی‌منکینز" فیزیکدان سابق ناسا نیز در سال 2012 طرحی به نام ماهواره انرژی خورشیدی از طریق آرایه فازی خودسرانه بزرگ (SPS-ALPHA) ارائه کرد.
 
در سال 2015، شرکت "نورث روپ گرومن" در ایالات متحده یک تحقیق 17.5 میلیون دلاری را طی سه سال برای توسعه طرح انرژی خورشیدی فضایی (SSPI) مطرح کرد.
 
ژاپن فناوری انرژی خورشیدی فضایی را در برنامه توسعه فضایی ملی خود گنجانده است. دانشمندان این کشور در سال 2015 انتقال 55 متری مایکروویو از راه دور را آزمایش کردند و مزیت فنی آن را در انتقال انرژی بی‌سیم به نمایش گذاشتند، با این حال، آزمایش ژاپن زنجیره‌ای کامل نبود زیرا فاقد آزمون تبدیل نور به الکتریسیته است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.